K1 i Boks

Napokon ćemo gledati prelazak vrhunskog boksača u MMA? Deontay Wilder želi odraditi MMA borbu protiv Ngannoua!

Deontay Wilder

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Francis Ngannou trenutno je u poziciji gdje mu se otvara mnoštvo vrhunskih prilika

Izlet boksača u MMA proteklih godina nešto je vrlo učestalo, ali tranzicija u obrnutom smjeru nešto je što se jako rijetko događa. Elitni boksači nisu niti približno voljni okušati se u MMA-u, jer je set vještina puno širi i znaju da su im šanse u takvim mečevima minimalne.

Ray Mercer, James Toney i Ricardo Mayorga neka su od poznatijih boksačkih imena koja su se okušala u MMA-u, ali više od deset godina prošlo je od njihovih izleta u MMA. Međutim, uskoro bismo mogli svjedočiti nastupu elitnog boksača unutar MMA kaveza.

Deontay Wilder, ponajbolji svjetski boksač u teškoj kategoriji navodno je zainteresiran okušati se u MMA-u. ‘‘Bronze Bomber‘‘ bi se borio protiv Francisa Ngannoua, a gostujući u MMA Houru, Ngannou je otkrio više informacija.

‘‘Mislim da je to dobra ideja. Mi smo već pričali o tome i to je bio predmet naših diskusija. Postoji mogućnost da se održi takav meč. Ništa nije ugovoreno, ali radi se o nečemu što mi privlači pažnju i ima smisla. On (Wilder) je jako ozbiljan po pitanju MMA-a.‘‘, započeo je Francis, a zatim je dodao.

‘‘Ja sam ovaj put bio taj koji se morao uspinjati na planinu. U slučaju da se Wilder okuša u MMA-u, on će biti taj koji se penje.‘‘, dodao je Francis.

Ngannou bi se zasigurno rado obračunao i s Tysonom Furyjem prema MMA pravilima, ali ‘‘Gypsy King‘‘ u više je navrata priznao kako nema što tražiti u tom sportu i ne pokazuje interes za navlačenjem malih rukavica. Nije tako izgledalo tijekom njegovog meča protiv Ngannoua, jer Fury je u par navrata prezentirao tehnike koje viđamo u MMA-u, ali ne i u boksu.

‘‘Tyson me pokušao srušiti u par navrata. Imao je par pokušaja rušenja, ulazio je u klinč, a udario me čak i laktom. Ali da se radilo o MMA borbi, on bi bio u velikim problemima.‘‘, istaknuo je Ngannou.

Francis Ngannou trenutno je pod ugovorom s PFL-om, a činjenica je da PFL na svom rosteru nema borce koji bi privukli širu publiku i postigli značajnu prodaju PPV-a. Odluči li Deontay Wilder ući u njihov kavez, to je posve druga priča i PFL će imati pravi ‘‘dragulj‘‘ u svojim rukama.

No, ništa nije ugovoreno i stoga ipak pričekajmo da se neki konkretniji koraci dogode po pitanju Wilderovog prelaska u MMA.

Linker
22. rujan 2024 03:59