K1 i Boks

Može li Francis Ngannou nokautirati Joshuu? Bivši prvak tvrdi: ‘Ima sve šanse da to učini, no treba gledati širu sliku‘

 Francis Ngannou 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Ovo je borba kojoj se svakako veselimo i jedva čekamo vidjeti kako će Ngannou izgledati u svom drugom boksačkom meču, a nadamo se da problema oko same borbe neće biti

S obzirom da meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka nećemo gledati, barem ne za sad, sljedeća velika boksačka priredba održava se u trećem mjesecu. Saudijska Arabija će također biti domaćin, a u glavnim ulogama naći će se Francis Ngannou i bivši svjetski prvak, Anthony Joshua.

Ngannou je oduševio boksačke fanove nakon odlične izvedbe protiv Tysona Furyja u svom boksačkom debiju, a nakon toga je dobio još jednu veliku priliku. Legendarni Ricky Hatton smatra kako bi Francis ovoga puta iz ringa mogao izaći kao pobjednik, i to čak prekidom:

‘‘To je vrlo osjetljiva borba za Anthonyja Joshuu jer smo svi vidjeli kako je Ngannou izgledao protiv Tysona Furyja. Oko svega je sada veliki upitnik. Je li Francis uistinu bolji nego što se misli da jest, ili ga je Fury jednostavno podcijenio? Kako god, AJ je protiv Otta Wallina pokazao da mu se vratilo samopouzdanje, a vještine su mu i dalje tu‘‘, rekao je Hatton za OLBG.

‘‘AJ je dobar boksač, olimpijski pobjednik, eksplozivan je i snažan. Mana mu je to što ga se može uzdrmati. To može učiniti čovjek poput Ngannoua i mislim da ima apsolutno sve šanse da to učini. No, šira slika bi ipak bila da je Joshua raznovrsniji, bolji, ima teške ruke i samopouzdanje mu je opet naraslo‘‘, dodao je.

Ovo je borba kojoj se svakako veselimo i jedva čekamo vidjeti kako će Ngannou izgledati u svom drugom boksačkom meču, a nadamo se da problema oko same borbe neće biti. Idućega mjeseca se bore u Saudijskoj Arabiji, tako da nećemo dugo čekati.

Linker
15. rujan 2024 22:14