K1 i Boks

Mike Tyson oduševljen potezom Dane Whitea: ‘To će biti najbolja stvar koja se dogodila boksu!‘

Mike Tyson

 Matthew Pearce/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Uz velike pohvale Dani Whiteu, Tyson je uputio kritike WBC prvaku Shakuru Stevensonu

Mike Tyson je sretan zbog toga što se čelni čovjek UFC-a Dana White uključuje u svijet boksa.

Uoči svoje borbe protiv Jakea Paula 15. studenoga, Tyson se pojavio u podcastu It Is What It Is gdje je raspravljao o nizu tema, uključujući Whiteov potencijalni angažman u boksu. White je nedavno izrazio obnovljeni interes za njegovu često spominjanu promociju Zuffa Boxing, a Tyson vjeruje da će stil promocije UFC-ovog predsjednika savršeno funkcionirati u boksačkim vodama.

‘‘To će biti najbolja stvar koja se dogodila boksu, baš kao i UFC (za MMA)‘‘, rekao je Tyson. ‘‘Ako si u UFC-u i ako itko negoduje tijekom borbe, više nećeš vidjeti tog tipa.‘‘

‘‘Samo dobre borbe. Ako nemaš dobru borbu, više te neće biti u UFC-u.‘‘

‘‘Ne kao u boksu: ‘Ovaj tip će se boriti sljedeći mjesec opet? Ne želimo to gledati.’ ... Ako borba ne valja, više nisi u UFC-u, nećeš nikada više vidjeti te tipove.‘‘

Tyson je posebno spomenuo Shakura Stevensona kao primjer. Stevenson je nedavno obranio svoj WBC naslov u lakoj kategoriji s uvjerljivom pobjedom nad Artemom Harutyunyanom, ali su borbu navijači i mediji oštro kritizirali zbog nedostatka akcije.

58-godišnji Tyson očekuje da će privući mnogo pozornosti svojim povratkom u ring u studenom kada se suoči s Paulom, iako je i taj meč izazvao puno kritika. Tyson je 31 godinu stariji od Paula i profesionalno se natječe prvi put od 2005. godine. Posljednji put borio se protiv boksačke legende Roya Jonesa Jr. u egzibicijskoj borbi u studenom 2020. godine na događaju na kojem je Paul također sudjelovao, boreći se protiv košarkaške zvijezde Natea Robinsona.

Linker
24. rujan 2024 21:46