K1 i Boks

Menadžer Jakea Paula uzvratio Dani Whiteu: ‘Otkazivanje borbe nema veze s prodanim ulaznicama‘

Stephen Espinoza, Jake Paul i Nakisa Bidarian

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Nakisa Bidarian ističe kako je prodaja ulaznica tekla jako dobro

Vijest o otkazivanju novog meča Jakea Paula izazvala je podosta interesa među brojnim istaknutim imenima u borilačkom sportu. Jake se ovog vikenda trebao boriti u Madison Square Gardenu (New York), a protivnik mu je trebao biti Hasim Rahman Jr.

Borba je na kraju otkazana jer Hasim Rahman nije bio spreman skinuti kilažu na gornju granicu koju su dogovorili ugovorom i stoga su Paul i njegov tim otkazali borbu. S obzirom da je taj meč trebao biti glavna borba večeri, otkazana je cjelokupna priredba u MSG-u.

Dana White, UFC-ov predsjednik, nije se htio naslađivati činjenicom da je priredba propala, ali podosta je sumnjićav oko gore navedenih razloga otkazivanja borbe te vjeruje da se radi o nečemu drugom.

‘‘Mislim da su zaradili manje od milijun dolara od ulaznica, a treba vam 500 tisuća dolara samo da upalite svjetla u MSG-u. To je ono što ja mislim, a ne treba ni spominjati troškove hotelskih soba u New Yorka, kao ni troškove prijevoza.‘‘, objasnio je White na konferenciji za medije nakon UFC 277 priredbe.

U ostatku svog osvrta, White nije propustio priliku omalovažiti Nakisu Bidariana, jednog od čelnih ljudi Jakeovog menadžerskog tima i promotorske kuće ‘‘Most Valuable Promotions.‘‘ Bidarian je nekoć bio UFC-ov glavni financijski direktor, ali nakon što su se razišli, puno je trzavica na toj relaciji.

‘‘Samo zato jer si bio računovođa ovdje, ne znači da znaš što se događa te da možeš voditi promotorsku kuću. Mislim da Jake Paul treba okupiti neke druge ljude oko sebe. Ako želi ostati u sport, on treba biti okružen ljudima koji znaju kako ugovoriti meč.‘‘, poručio je White na konferenciji za medije.

Nakisa Bidarian nije mogao ostati tih na Whiteove optužbe pa je putem Instagram ‘‘storyja‘‘ dao svoj osvrt i usput je opovrgnuo kako su otkazali event jer su prodali premalo karata.

‘‘Ovo nema nikakve veze s prodanim ulaznicama. Već smo prodali više ulaznica nego Ryan Garcia za svoj nastup u Staples Centeru. Trebali smo ući u MSG-ov top 10 prema broju prodanih ulaznica od 2005. godine pa do danas.‘‘, započeo je Bidarian, a zatim je dao svoje objašnjenje zašto su otkazali event.

‘‘Jake Paul je pristao na velik izazov. Svi njegovi protivnici težili su od 188 ‘lbs‘ do 191 ‘lbs‘. O tome se radi.‘‘, dodao je Nakisa.

Hasim Rahman planirao se na vaganju pojaviti s 215 ‘‘lbs‘‘, a bio je spreman skinuti eventualno još dodatnih 5 ‘‘pounda‘‘. Paul je prvotno tražio borbu u kategoriji do 200 ‘‘lbs‘‘, na što je Rahman pristao kad je potpisivao ugovor, ali očito ga nije bio spreman ispoštovati.

Linker
20. rujan 2024 15:39