K1 i Boks

‘Magistar sam elektroenergetike, a u slobodno vrijeme svjetski prvak‘: Ovi Osječani dolaze ‘ukrasti show‘ na Gloryju

Antonio Krajinović (lijevo) |Filip Matić

 Screenshot (Instagram, Glory)
Antonio Krajinović i Filip Matić predstavljat će uspješni osječki kickboksački klub Sveti Duh na Gloryjevom spektaklu u Zagrebu!

Jedan dan udaljeni smo od velikog borilačkog spektakla koji će se održati u Areni Zagreb. Sutra s početkom u 18:00h započet će Glory 95 event, a već prvi meč večeri mogao bi biti ujedno i ponajbolji na cjelokupnom programu.

Rukavice će ukrstiti Teo Mikelić (23-15-0) koji je vrlo dobro poznato ime, kako na hrvatskoj, tako i na europskoj kickboksačkoj sceni te Antonio Krajinović. Ovaj potonji debitirat će u profesionalnim vodama, ali poznavatelji amaterske kickboksačke scene itekako znaju tko je i što je Antonio Krajinović.

27-godišnjak iz Bilja, malenog sela nadomak Osijeka, višestruki je prvak Hrvatske, a kako sam navodi, zlato na Prvenstvu Hrvatske osvaja sedam ili osam godina zaredom. No, njegov najveći sportski uspjeh došao je prošle godine na WAKO Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Krajinović se okitio najsjajnijom, zlatnom medaljom, ali imao je strašan put do najviše stepenice na postolju. Antonio je jedini borac na cijelom turniru koji je morao odraditi pet mečeva kako bi došao do zlata, a iako se mučio i s ozljedama, Krajinović je stisnuo zube i upisao svoje ime među svjetske prvake.

"Ja sam Antonio Krajinović, 27 mi je godina. Magistar sam elektroenergetike, a u slobodno vrijeme sam i svjetski prvak.", riječi su kojima se Krajinović predstavio Gloryjevim fanovima putem videa objavljenog na Gloryjevom YouTube kanalu.

Antonio Krajinović uz sjajnu sportsku karijeru uspješno gradi i karijeru inženjera, a to je samo dodatni odraz njegove nevjerojatne discipline, upornosti i zrelosti po kojoj je više nego poznat u svojim krugovima. Krajinović bi nakon Glory 95 eventa mogao pridobiti srca šire publike, jer radi se o borcu vrlo atraktivnog stila borbe.

"Uvijek se krećem prema naprijed. Govore da imam snažne krošee i aperkate. Kontraš sam i jako dobro koristim tu činjenicu. Prošlogodišnje zlato na SP-u govori za sebe i rezultat je borbe u kontragardu. Volim borbu držati dinamičnom. Kao što sam već rekao, uvijek se krećem prema naprijed i volim bacati jako puno udaraca. Također volim i klinč.", pojasnio je Krajinović što možemo očekivati od njega.

Vrlo zahtjevnog protivnika dobio je Krajinović za svoj profesionalni debi. Mikelić je borac s iskustvom nastupanja u Gloryju, kao i u još nekim velikim europskim organizacijama, a jedno vrijeme trenirao je i u dvorani velikog Mikea Passeniera. Krajinović pak ističe kako amaterski mečevi koje je odrađivao nude jednaku razinu kvalitete, ponekad čak i veću.

"Svi ti mečevi bili su amaterski, ali protivnici s kojima sam se borio, gotovo svi su imali profesionalne mečeve. Ne bih rekao da su ti mečevi bili manji izazov od profesionalnih nastupa. U profesionalnim mečevima protivnik vam može biti netko tko ima manje iskustva od tipova s kojima se borim u amaterskom kickboksu. Ne volim nikoga podcjenjivati, ali protivnik u finalu bio je jedan od najtežih protivnika u mojoj dosadašnjoj karijeri i vjerujem predstavlja veći izazov nego protivnik koji me čeka 21. rujna (9. mjesec) u Areni Zagreb.", poručuje samouvjereni Osječanin uoči okršaja u velter kategoriji (-77 kg).

Inače, Krajinovićev protivnik u finalu SP-a bio je sjajni Ukrajinac Pavlo Mykhailytsia, a smatra li ga Krajinović boljim borcem od Mikelića, bit će zanimljivo čuti nakon samog meča s Mikelićem. Krajinović je pojasnio kako je ranije u karijeri imao ponuda za profesionalne nastupe, ali te ponude nisu bile tako primamljive i "došle su u krivo vrijeme", dok sada ističe kako "za Glory uvijek morate imati vremena". Antonio je još dodao kako je razočaran jer protivnik ne dolazi iz druge države, a meč između njega i Mikelića jedini je obračun dvojice hrvatskih boraca na cijelom "fight cardu".

"Protivnik je nastupao u mojoj težinskoj kategoriji kada je bio amater i ovo će na neki način biti meč u kategoriji do 75 kilograma. Gledao sam Mikelića i neke od njegovih mečeva kad sam tek počinjao sa sportom. Sviđa mi se njegov stil, smatram da je jako opasan, ali mislim da je iskustvo jedina prednost koju ovdje ima. Vjerujem da posjedujem sve ostale alate za pobijediti u ovom meču. Šanse su po meni 50-50, ali u ulozi sam autsajdera i pritisak nije na meni. Dat ću sve od sebe da pobijedim.", za kraj navodi Krajinović.

Planirao je doći na Glory kao gledatelj i navijač, ali publika će gledati njega

Osim Krajinovića, boje Kickboksačkog kluba Sveti Duh iz Osijeka branit će i Filip Matić. 23-godišnji Matić zasad se ne može pohvaliti svjetskim zlatom kao Krajinović, ali iza njega također je mnoštvo uspjeha na amaterskoj kickboksačkoj sceni.

Matić je prema svojim osobnim zabilješkama odradio 99 amaterskih mečeva, 2019. godine bio je drugi na Europskom prvenstvu, a ove godine došao je do bronce na Svjetskom kupu u Budimpešti. Višestruki je prvak države u raznim disciplinama. Borci iz osječkog Svetog Duha poznati su kao beskompromisni borci. Vrhunska kondicijska sprema pruža im mogućnost da kompletan meč odrade u jako visokom tempu i učine borbu atraktivnom, a Matić je također borac koji voli otvorenu tučnjavu.

"Volim se boriti, volim agresivnu borbu. Nisam borac koji ostaje miran i čeka. Ulazim unutra i idem se potući. To je moj stil i ne mogu ga promijeniti, niti želim.", poručuje hrabri Filip.

Zanimljivo je da Matiću ovo neće biti debi među profesionalcima. 2019. godine borio se pod okriljem Enfusiona i upisao je pobjedu nokautom u trećoj rundi. Ipak, nastup na Glory 95 eventu u Zagrebu nešto je posebno, a Matić je priliku dobio kao zamjenski borac. Marokanac Hamicha otkazao je meč protiv Cedrica Doa, a Matić je otkrio kako se on našao u ovoj priči.

"Priča je jako zabavna. Trener me nazvao u nedjelju, u osam sati ujutro. Ja sam tada još spavao, a on me nazvao i pitao: ‘Hej Filipe, jesi li pročitao poruku?‘. Ja sam pitao o kakvoj poruci govori, a on mi je rekao da prekinem poziv, pogledam poruku i da ga odmah nakon toga nazovem. U poruci je pisalo: ‘Filipe, jesi li spreman za Glory?‘. Ja sam zapravo kupio kartu za event kako bih išao gledati svog prijatelja Antonija Krajinovića. Nazvao sam trenera da me pita o čemu se radi, a on me pitao želim li se boriti. Rekao sam mu kako je ovo prilika koja se pruža jednom u životu, ovo kao da je došlo iz raja. Još uvijek ne mogu vjerovati da ću se boriti u Gloryju i da sam uspio ishoditi nekakav ugovor. Ovo je sreća na najvišoj razini.", otkrio je 23-godišnji velteraš iz Svetog Duha.

Dakle, Matić je bio uvjeren kako će Glory 95 gledati s tribinama zajedno s tisućama ostalih fanova, ali svoje mjesto ipak će naći u ringu, a fanovi će između ostalih gledati i njega kako prezentira svoje vještine. "Short notice" ne znači da Matić dolazi nespreman na Glory. Upravo on bio je jedan od glavnih Krajinovićevih sparin partnera, a isto tako, Matić je trenirao za drugi meč koji je trebao odraditi za dva tjedna. Pružila se prilika na Gloryju, pripreme je morao malo skratiti, ali ne sumnjamo da u Zagreb dolazi spreman gotovo i poginuti za pobjedu i predstavljanje u najboljem svjetlu.

Cedric Do (16-5-0) nezgodan je protivnik za borca u ovoj fazi karijere. Francuz se već borio u Gloryju, ali sada već davne 2019. godine. U debiju je slavio nokautom u drugoj rundi, a nadamo se kako će drugu pobjedu ipak čekati još neko vrijeme. Kvalitetan je, iskusan i opasan, ali Filip Matić ne dolazi samo nastupiti, nego i pobijediti.

"Nije bitno što je iskusniji. Ovo je borba i jedan udarac može sve promijeniti. Idemo puni gas, pobijedit ću u ovom meču i osigurati novi nastup u Gloryju.", završna je poruka talentiranog momka iz Osijeka.

Kao što je Matić ranije rekao, "ovo je poziv iz raja", a na takav poziv mora se odgovoriti. Ne sumnjamo kako će dečki iz Osijeka odgovoriti na najbolji način i nemojte se iznenaditi ako Antonio Krajinović i Filip Matić "ukradu show" i budu jedne od glavnih priča ovog eventa. Bila bi to samo još jedna potvrda sjajnog rada koji obavljaju treneri u osječkom Svetom Duhu, ponajboljem kickboksačkom klubu u državi.

Linker
20. rujan 2024 09:03