K1 i Boks

Joshua otkrio kako mu Kličko pomaže s pripremama za veliki revanš

Anthony Joshua i Vladimir Kličko
 Screenshot/Youtube
Sve nam je bliži revanš godine, boksački meč između bivšeg prvaka svijeta Anthonyja Joshue i aktualnog prvaka Andyja Ruiza Jr-a, koji je senzacionalno pobijedio Britanca prije pola godine.

Joshua se našao na meti kritika nakon prvog poraza u karijeri, ali spreman je napraviti sve da se vrati na tron. Britanskim medijima priznao je da je tijekom priprema za revanš potražio i savjet od legendarnog Vladimira Klička koji mu je pomogao oko dijete i režima treninga.

"Rekao mi je puno toga, Vlad je definitivno korak ispred. Discipliniraniji je nego ja, diplomatičan je. Dao mi je savjete o prehrani i treninzima i to je možda ono o čemu ljudi govore kada pričaju o promjenama na mom tijelu. Prihvatio sam njegov režim i zato mi težina može varirati", rekao je Joshua, koji je Klička pobijedio 2017. tehničkim nokautom i poslao Ukrajinca u mirovinu.

Joshua tvrdi da mu ne nedostaje ujedinjena kruna teškaškog prvaka svijeta.

"Ništa mi ne nedostaje. Uvijek sam govorio da pojas ne bi trebao definirati čovjeka. Hodao sam kao šampion i prije nego što sam osvojio pojas. Ovo je borba. Jedan poraz ne znači ništa. Ne igramo igre, ovo je boks, ozbiljni smo i imao sam vremena razmišljati o porazu. Moram sam sebi dokazati neke stvari. Želim shvatiti to ozbiljnije jer želim otići na onu višu razinu", dodao je Britanac.

Revanš Joshue i Ruiza odigrat će se u Saudijskoj Arabiji u subotu 7. prosinca, a na istoj priredbi nastupit će i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, koji brani WBC-ov internacionalni teškaški pojas protiv Erica Moline.

Linker
19. rujan 2024 21:40