K1 i Boks

Joe Joyce nije previše razočaran svojim sinoćnjim porazom: ‘Uživao sam u meču, bilo je vrlo blizu...‘

Joe Joyce

 IAN HODGSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Vječna nada britanskog boksa poklekla je po treći puta u svojoj profesionalnoj karijeri

Joe Joyce je podijelio svoje dojmove nakon iscrpljujuće borbe protiv Dereka Chisore na O2 Areni u Londonu. Iako je izgubio na bodove nakon deset rundi, Joyce je pokazao neizmjernu borbenost.

Joyce je doživio pad u devetoj rundi, što smatra ključnim trenutkom koji je odlučio ishod borbe. "Samo sam malo razočaran što nisam dobio odlukom sudaca. Bio je to dobar meč. Uživao sam u njemu" dodao je Joyce.

"Pogledat ću snimku borbe. Vidio sam nokdaun. Samo sam trebao biti oprezniji, a taj nokdaun je ono što je prevagnulo rundu. Bila je to hrabra izvedba s moje i Derekove strane, pa se nadam da su navijači uživali."

Chisora je uživao veliku podršku svojih vjernih fanova koji su mu tijekom borbe skandirali ime. Iako 38-godišnji Joyce, s omjerom od 16-3 (15 KO), nije prestajao napadati, nije uspio nadvladati svog protivnika.

"Čuo sam da je Derek imao veliku podršku i ima još par borbi ispred sebe" rekao je Joyce. "Morat ću razmotriti što ću dalje, ali još uvijek se osjećam svježe i spreman sam za nove izazove. Pogledat ću svoje opcije."

Tijekom borbe činilo se da bi Chisora mogao popustiti, a Joyce, koji je sada izgubio tri od posljednje četiri borbe, mogao bi ga zaustaviti. No, Chisora je bio hrabar i prkosan te je nastavio napredovati. Joyce je čak osjetio nekoliko prilika da ranije završi borbu.

"Da, on je čvrst, čvrst čovjek, i da sam samo malo više pritisnuo i pogodio prave udarce, znate, bilo je vrlo blizu" objasnio je Joyce. "Vrlo sam razočaran, ali osjećao sam da je to bila dobra borba. Zapravo sam uživao u njoj."

"I mislim da ću se vratiti... Još uvijek uživam u sportu."

Linker
18. rujan 2024 13:58