K1 i Boks

Jedan od najvećih teškaških prvaka poručuje: ‘Usyk je kao Holyfield, ne bi izdržao moje jake aperkate‘

Oleksandr Usyk

 Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Pitanje je kako bi taj hipotetski meč prošao, no sigurni smo da bi to bio sudar stilova

Jedna legenda teške kategorije smatra da bi Oleksandr Usyk bio uspješan u njegovoj eri, ali ne protiv njega.

Usyk je nesumnjivo trenutno broj jedan u teškoj kategoriji na svijetu, nakon što je dvaput pobijedio Anthonyja Joshuu i nanio prvi poraz u karijeri Tysonu Furyju ranije ove godine. Tom pobjedom Ukrajinac je postao prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa prije gotovo 25 godina.

Lewis, koji se davno povukao iz sporta, otišao je u pravom trenutku. Rukavice je objesio o klin nakon posljednje krvave borbe s Vitalijem Kličkom, u kojoj je zadržao svoje svjetske naslove 2003. godine. Lewis je postao jedan od rijetkih boraca koji se povukao s činjenicom da je upisao pobjedu protiv svakog čovjeka s kojim se sreo u ringu.

Usyk, poput Holyfielda, nosi rijetku čast biti apsolutni prvak i u kruzer kategoriji i u teškoj kategoriji.

IBF pojas sada drži Daniel Dubois nakon što je Usyku oduzet zbog toga što nije ispunio obveznu borbu, a ponovni meč između Usyka i "DDD-a" izgleda sve bliži nakon što je Dubois ovog vikenda nokautirao Joshuu. Govoreći za Boxing News, Lewis je upitan kako bi se Usyk, sadašnji ujedinjeni prvak, nosio u njegovoj eri. "The Lion" je pohvalio Usyka, ali je naglasio da bi bio previše osjetljiv na njegove "nemilosrdne aperkate" da su se ikada susreli.

"Usporedio bih ga s Evanderom Holyfieldom i mislim da bi se jako dobro snašao."

"Međutim, ne vjerujem da bi izdržao protiv mene jer ja bacam iznimno opasan aperkat, a primijetio sam da ga često pogađaju aperkatima, tako da ne vjerujem da bi mogao izdržati moje udarce."

Linker
23. rujan 2024 18:52