K1 i Boks

Javio se frustrirani Joshua: ‘Svijet sad tek vidi kakav si ti zapravo prevarant!‘

Anthony Joshua
 Andrew Couldridge/PA Images/Profimedia
Anthonyju Joshui vjerojatno je ‘prekipjelo‘ nakon svega što se događalo posljednjih dana

Svjetski prvak prema WBO, IBF i WBA organizacijama inače nije netko tko će se upuštati u rasprave ili komentirati bilo što ako oko istoga baš nije izravno kontaktiran ili uhvaćen u trenutku tijekom nekog medijskog nastupa. Joshua je uvijek bio onaj koji poslovnu stranu prepušta ljudima zaduženim za to te se bavi svojim dijelom, pripremama za meč i tome da što bolje prouči svog protivnika. Čak je i s tim istim protivnicima rijetko kada ulazio u bilo kakve dijaloge ili bi istima bilo što poručivao.

S Tysonom Furyjem je tu bilo malo drugačije pa je već imao nekih laganih "trash talk" istupa, no ništa previše žestoko. Čak i nakon ovotjednih događanja koji su doveli do velikih promjena, njegovog komentara nije bilo. Sve dok se u srijedu navečer nije odlučio obratiti na Twitteru. Vjerojatno neizmjerno frustriran svomj neizvjesnosti koja se pojavila, obratio se direktno svom sada možda i nesuđenom protivniku.

"Tyson Fury, svijet sad vidi kakav si ti zapravo prevarant. Iznevjerio si cijeli boks. Lagao si fanovima i vodio ih u krivom smjeru. Koristio si moje ime da bi pojačao svoj utjecaj, a ne da bi se borio. Dovedite mi bilo kakvog borca spremnog boriti se za naslov, a koji je sposoban na pravi način odrađivati svoj posao", napisao je Joshua.

Joshua se referirao na Furyjeve tvrdnje kako Wilder neće biti problem, unatoč tome što je bio svjestan da mu je isti već uspio otkazati jedan meč, onaj koji je u prosincu trebao odraditi protiv Agita Kabayela. Može se lako zaključiti kako mu Joshua zapravo ne vjeruje u tvrdnje da su i oni šokirani slijedom događaja nego da je cijelo vrijeme bio svjestan da se to može dogoditi, odnosno da odluka arbitraže uistinu može biti onakva kakva je na kraju i donesena.

Što će se dogoditi i tko će biti Joshuin protivnik, trebali bismo saznati možda već do vikenda ili sigurno do kraja tjedna. Neki rokovi su postavljeni i stvari su jasne. Jedino nema nikakvih izjava ili poruka od strane Wildera i njegovih predstavnika. Na njih se zapravo čeka i ono što oni odaberi će presuditi. Uzme li Wilder novac, meč koji svi priželjkujemo će se održati. Odlučili li boksati protiv Furyja, ni to nije tako loše. Umjesto jednog spektakularnog, dobili bismo dva sjajna meča, a taj spomenuti spektakularni možda bi se do kraja godine opet dogodio.

Linker
20. rujan 2024 08:31