K1 i Boks

Furyjev otac zatražio meč protiv Tysona: 'Borit ću se i umrijeti u tom meču!'

John Fury i Mike Tyson
 screenshot/YouTube
Jedan od boksača spremnih izaći u ring protiv Mike Tysona je i John Fury. Otac Tysona Furyja bivši je sudionik 'bare knuckle' borbi, a imao je i kratku profesionalnu boksačku karijeru, a otkrio je kako bi u meču protiv Tysona bio spreman i umrijeti.

"Big" John Fury vrlo je popularna ličnost u britanskim medijima, prije svega zbog svog britkog jezika, posebno otkako je njegov sin Tyson ponovno postao aktualan. Prije ne toliko uspješne profesionalne boksačke karijere, u kojoj je upisao osam pobjeda i četiri poraza, John Fury proslavio je kao dio "bare knuckle" boks ringova, a nedavno je bio spreman ponovno navući rukavice da bi odradio meč protiv body buildera, Mickeya Thea. No, sad ga zanima jedan drugi okršaj.

Fury je snimio video u trajanju od četiri minute, u kojem se bijesno obratio svom potencijalnom protivniku, ali je prozvao i Tysona.

"Zaboravite na tog Klošara Thea. Mike se vraća i Mike je netko s kim se isplati raditi humanitarnu akciju", rekao je Fury nakon što je prije toga poprilično opako izvrijeđao spomenutog Mickeya Thea.

"Mike Tyson je pravi prvak, pravi čovjek koji je testiran na pravim ispitima. On nije neki redar protiv kakvih sam vježbao kad sam imao 14 godina. Ako nisam nokautirao četiri ili pet takvih u jednoj večeri kad sam imao 15 godina, bio bih razočaran. Borio bih se protiv Mikea Tysona. Znam da spominje ime mog sina svakih pet minuta. Ja sam tu, John Fury, ja se ne sakrivam od tebe. Ne sakrivam se od nikoga, a kamoli od kralja staraca, Mikea Tysona. Borio bih se protiv Mikea Tysona i umro bih u tom meču!", dodao je bijesno 55-godišnji Fury.

Dvije godine mlađi Tyson već je dobio nekoliko ponuda otkako je otkrio kako trenira i kako će se vratiti u ring. Mike namjerava nastupiti u nekoliko humanitarnih ekshibicionih mečeva, a vjerojatno niti sam nije mislio kako će u kratkom vremenu dobiti toliko različitih izazova.

Linker
19. rujan 2024 01:17