K1 i Boks

Furyjev menadžer nudi izlike za loš nastup: ‘Čekali smo 45 minuta, borba je bila prekasno, a nismo smjeli napraviti ovo!‘

Tyson Fury

 FAYEZ NURELDINE Afp
Oba borca ​​imala su opsežne medijske obveze tijekom ‘fight weeka‘

Francis Ngannou – iako je izgubio podijeljenom odlukom – smatran je moralnim pobjednikom u borbi protiv Tysona Furyja. U toj borbi Ngannou se prvi put profesionalno natjecao u boksačkom ringu protiv svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. S obzirom na sve navedene okolnosti, očekivalo se da će Fury razigrati.

Umjesto toga, bačen je u nokdaun u trećoj rundi i činilo se da nikada nije uspio nametnuti svoj ritam protiv Kamerunca koji je dobro boksao prema planu igre. Pobjeda na bodove bila je porazna za čovjeka Furyjeve vještine.

U razgovoru za Boxing King Media, njegov menadžer, Spencer Brown, upitan je o tome je li postojalo nešto prije borbe za što smatra da je moglo utjecati na izvedbu "Kralja Cigana" u ringu. Dok je davao podršku Ngannouu i govorio da nema isprika, Brown je istaknuo neke stvari prije borbe koje su možda pridonijele lošijem nastupu.

"Ljudi su u pravu za neke stvari. Zadržali su nas u hodniku 45 minuta. To nije opravdanje, ali zagrijan si, spremiš se, onda je on u hodniku, 45 minuta kasnije mi smo još tamo zbog ceremonije otvaranja. Možda je pretjerao. Večer prije smo otišli na ‘Champion‘s Dinner‘ – to je vjerojatno moja greška, ali smo bili obavezni ići tamo. Ngannou je također bio tamo, ali ja se smatram odgovornim za to. Samo se ne čuje da radiš takve stvari. Možda bismo voljeli da je borba bila nešto ranije. Bilo je jako kasno u noći. Nismo navikli na to. Moramo biti iskreni i reći da se možda trebalo pripremiti na to."

Oba borca ​​imala su opsežne medijske obveze tijekom tjedna borbe jer je promocija istisnula sve do posljednjeg djelića pompe iz spektakla. Prije večeri borbe – obično vremena za odmor – družili su se s Lennoxom Lewisom, Mikeom Tysonom, Eminemom i Cristianom Ronaldom na gala večeri. Fury je, doduše, ostao ustrajan u tome da se marljivo pripremao i nije se opravdavao, ali je i sam priznao da je to bila daleko od stare izvedbe. Ako će ugovoriti revanš, morat će puno bolje.

Linker
19. rujan 2024 18:14