K1 i Boks

Fury se polako okreće drugim opcijama: ‘Ponudit ćemo Joshui borbu, ako se ne dogovorimo s Usykom‘‘

Oleksandr Usyk, Tyson Fury i Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Bt Sport; Sky Sports)
‘‘Gypsy King‘‘ ipak nije umirovljen, iako je službeno objavio povlačenje prije manje od mjesec dana

Kad god je Tyson Fury u pitanju, stvari očito ne mogu teći jednostavno. ‘‘Gypsy King‘‘ umirovio se još u četvrtom mjesecu ove godine nakon pobjede nad Dillianom Whyteom. Ipak, svima je bilo jasno kako se radi o smicalicama britanskog boksača koji je na taj način pokušao privući što više pažnje na svoj meč protiv Whytea, a Fury se nada i velikoj zaradi za povratak borbama.

Čekao je Tyson rasplet meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue, a nije tajna da se nadao pobjedi Joshue. Iako je Usyk bolji boksač, AJ je i dalje veća zvijezda od Ukrajinca, a Fury i Joshua u britanskom obračunu za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji oborili bi mnoge rekorde.

Usyk je novom pobjedom nad Joshuom spriječio taj scenarij i sada se Ukrajinac nada meču protiv Tysona Furyja. Pobjednik te borbe postao bi neprikosnovenim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji.

Tyson Fury prvo je odbijao tu ideju, zatim je davao rok za ponude do 1. rujna (deveti mjesec), a u razgovoru za BT Sport otkrio je svoj novi stav.

‘‘Iako je izgubio posljednje tri od ukupno pet borbi, i dalje mislim da ljudi žele vidjeti taj meč. Dakle, ako se ne dogovori meč sa Usykom, onda ćemo se okrenuti AJ-u (Joshui) i ponudit ćemo mu meč.‘‘, otkrio je Fury nove planove, a zatim se dotaknuo Joshuinih ispada nakon meča s Usykom.

‘‘Gledao sam sve to, ali nije me briga što drugi govore i rade, naročito me nije briga što rade nakon borbe. Moj posao je boks, a ne ono što je on rekao poslije. Ja sam izrekao hrpu gluposti u prošlosti i ne želim da me osuđuju zbog toga. Ja sve ove tipove sudim na temelju njihovih boksačkih vještina, a ne na temelju onog što rade izvan ringa. Nisam zainteresirane za takve gluposti.‘‘, poručio je Fury.

Dakle, Anthony Joshua i dalje jako visoko kotira i željen je protivnik gotovo svakom vrhunskom teškašu, pa tako i Tysonu Furyju koji je po mnogima najbolji teškaš. ‘‘AJ‘‘ se planira boriti do kraja godine, a možda baš Tyson Fury bude njegov sljedeći protivnik. Usyk ne planira više nastupati u ovoj kalendarskoj godini i tu se vrata širom otvaraju za obračun Furyja i Joshue.

Linker
20. rujan 2024 19:41