K1 i Boks

Frank Sanchez prozvao top teškaše: ‘Furyja bih lakoćom nokautirao, a Usyka još lakše‘

Frank Sanchez

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Perspektivni kubanski teškaš dodao je gasa u prozivkama i nada se velikoj borbi

Čini se kako je Kubanac Frank Sanchez (20-0-0, 1 NC) nakon svoje 20. profesionalne pobjede, spreman za dodatan iskorak, odnosno za priključenje samom vrhu teške kategorije. 29-godišnji Sanchez, proteklog vikenda savladao je Christiana Hammera, jednoglasnom odlukom sudaca.

Talentirani kubanski teškaš trenutno je 14. u poretku teškaša prema Boxrecu, dok ga WBO i WBC svrstavaju na peto mjesto izazivača. Sanchez smatra kako je sada vrijeme za puno veća imena kad su u pitanju sljedeći protivnici, a započeo je i s prozivanjem.

''Želim najbolje moguće protivnike sada, top pet. To su Tyson Fury i Oleksandr Usyk. Furyja bih lakoćom nokautirao. On nema boksačke vještine. Usyk je još lakši. Dobro se kreće, ali ne posjeduje tehniku koju ja imam.'', izjavio je Sanchez za ESNews.

Radi se o poprilično bizarnoj izjavi, uzevši u obzir da dvojica spomenutih teškaša posjeduju odličnu tehniku, naročito za tešku kategoriju. Međutim, jasno je kako se Sanchez služi ''trash talkom'' i pokušava privući pažnju na sebe. Sanchez je u desetom mjesecu savladao Efea Ajagbu, još jednog boksača koji je glasio kao veliki teškaški potencijal. Međutim, Sanchez se prometnuo kao perspektivnije ime, dok Ajagbu čeka dodatan posao.

Frank Sanchez nada se postati prvim Kubancem koji će držati svjetsku titulu u teškoj kategoriji, a preostaje vidjeti s kime će ga promotori i menadžeri upariti u idućem nastupu.

Linker
20. rujan 2024 02:35