K1 i Boks

‘Filip Hrgović je zaista dobar boksač. Joshua udara brže, ali Dubois ipak udara razornije i jače‘

Filip Hrgovic vs. Daniel Dubois

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Okolie vjeruje da će meč između njegovih sunarodnjaka biti jako napet

Lawrence Okolie vjeruje da Daniel Dubois ima prednost u snazi nad Anthonyjem Joshuom.

Dubois će braniti svoj IBF naslov u teškoj kategoriji protiv Joshue na stadionu Wembley 21. rujna. Iako Dubois ulazi u meč kao prvak, Joshua je taj koji je favorit za pobjedu.

Okolie poznaje obojicu bolje od većine, budući da je trenirao uz Duboisa tijekom njihove zajedničke suradnje s trenerom Shaneom McGuiganom i dugo vremena bio sparing partner Joshue tijekom njegovih dana u boksačkoj reprezentaciji Velike Britanije. Bivši prvak u kruzer kategoriji smatra da je Joshua vjerojatni pobjednik u borbi za "najboljeg teškaša Londona", ali naglašava da Dubois ima snažnije udarce.

"Znate, Daniel će biti težak protivnik za ‘AJ-a‘" rekao je Okolie za Betway. "Daniel je mladić, pun ambicija, zaradio je najviše novca u karijeri i razmišlja: ‘Ako pobijedim u ovoj borbi, na drugoj strani me čeka milijunska zarada‘."

"Teško je to procijeniti, ali AJ bi trebao biti favorit. No, kao što kažu, u teškoj kategoriji jedan udarac može promijeniti sve, a posebno kad govorimo o nekome s tako razornom snagom kao što je Daniel Dubois."

"Daniel ima prirodno snažne udarce. Ako pogodi, teško ga je zaustaviti, ali AJ ima brzinu. On može zadati udarac mnogo brže od Daniela Duboisa. Na primjer, recimo da je Danielova snaga udarca deset, AJ bi mogao biti devet, ali AJ bi mogao biti devet za brzinu, dok bi Daniel bio sedam ili osam, pa sve ovisi o tome što više preferirate. Imate kombinaciju brzine i snage, što ga čini oštrim i eksplozivnim, a kada pogodi, vidjeli smo što se događa kada Anthony Joshua čisto pogodi."

Dubois je u svojoj prethodnoj borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji bio zaustavljen od strane Oleksandra Usyka, ali je od tada impresionirao zaustavivši Jarrella Millera i našeg Filipa Hrgovića, a upravo pobjede protiv dotičnih imena predstavljaju njegova, barem zasada, najveća boksačka dostignuća.

"Jedna stvar koju ne želite je da Daniel uđe u ritam, postane udoban i počne pogađati, jer udara jako" dodao je Okolie. "Vidjeli smo ga u borbi protiv Oleksandra Usyka kada ga je srušio – je li to bio udarac ispod pojasa ili ne?"

"Vidjeli smo ga protiv Filipa Hrgovića, koji je zaista dobar boksač. Zadavao je neke razorne udarce i završio posao, a vidjeli smo ga i protiv Jarrella ‘Baby‘ Millera, gdje ga je nadjačao i zaustavio kroz krv i znoj."

Linker
06. rujan 2024 21:15