K1 i Boks

Dustin Poirier: ‘Mislim da je MMA bez rukavica čišći način borbe, ali morao bih biti dobro plaćen‘

Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
‘‘Dijamant‘‘ se u intervjuu s Arielom Helwanijem osvrnuo na aktualnosti u svijetu boksa

Dustin Poirier ne navija za povratak Mikea Tysona u ring, govori o svom mogućem prijelazu u boks i borbi bez rukavica.

Da je na Poirieru, Tyson ne bi bio ni blizu nadolazećeg boksačkog meča 15. studenog s Jakeom Paulom, vrlo promovirane priredbe koja će se prenositi uživo na Netflixu iz AT&T stadiona u Arlingtonu, u Teksasu. Tyson i Paul su zapravo trebali boksati 20. srpnja, ali je meč odgođen nakon što su zdravstveni problemi omeli 58-godišnjeg Tysona u pripremi za borbu.

Poirier ne razumije zašto borba nije jednostavno otkazana.

"Nisam htio da se to dogodi", rekao je Poirier nedavno u emisiji The MMA Hour. "Čovjek ima 60 godina. Nisam htio da se to dogodi. I nadam se da neće. Ne želim vidjeti Tysona ozlijeđenog. Ima 60 godina i bori se protiv mladog momka koji je atletičan i ima novca da okupi najbolje ljude oko sebe. On je opasan.‘‘

U 11 profesionalnih boksačkih mečeva, Paul je ostvario omjer 10-1 privlačeći ogromnu pozornost u svijetu borilačkih sportova. 27-godišnji Paul prešao je od YouTube zvijezde i influencera s društvenih mreža do profesionalnog boksača 2020. godine, i brzo se proslavio birajući protivnike s poznatim imenima i malo boksačkog iskustva. Nakon viralnog nokauta trostrukog NBA prvaka u zakucavanju, Natea Robinsona, Paul je nastavio pobjeđivati protiv umirovljenog MMA borca, Bena Askrena, i bivših UFC prvaka - Tyrona Woodleyja i Andersona Silve.

Poirier je spreman ući u ring (ili kavez) bez rukavica ako cijena bude prava.

"Mislim da je MMA bez rukavica čišći način borbe", rekao je Poirier. "Mislim da će gušenja biti lakša, grappling će biti lakši bez rukavica. Morao bih biti dobro plaćen. Jer sigurno ćeš dobiti posjekotinu, 100 posto, bez obzira koliko se defenzivno boriš, vjerojatno ćeš imati posjekotine."

"Bio sam na nekoliko priredbi uživo. Gledanje toga (preko ekrana) i biti tamo blizu ringa su dvije različite stvari. Brutalno je izbliza. Možeš čuti kako zglobovi odskaču od lubanje, odvratno je."

U svojoj posljednjoj borbi, Poirier je poražen od prvaka lake kategorije, Islama Makhacheva, na UFC-u 302 prošlog lipnja. To je bio Poirierov treći pokušaj osvajanja titule, i od tog poraza, 35-godišnjak je raspravljao o mogućnosti umirovljenja iako nije dao nikakvu konačnu naznaku da se neće više boriti.

Poirier, poput mnogih svojih veteranskih kolega, sigurno bi razmotrio prelazak u boks ako bi se prilika ukazala.

"Volio bih boksati", rekao je Poirier. "To bi bilo zabavno i uzbudljivo. Samo promjena tempa, drugačiji trening kamp, nešto drugačije. Već dugo se bavim MMA-om. Još uvijek volim trening kampove i volim se boriti, ali prelazak na čisti boks, cijeli trening kamp bi bio puno manje naporan za moje tijelo. Bez hrvanja, bez jiu-jitsua, trčanje, plivanje, to je zabavno."

"Boksao bih s Nateom Diazom. Radije bih se borio s Nateom u boksu, mislim."

Linker
10. rujan 2024 05:45