K1 i Boks

Derek Chisora sutra po posljednji puta nastupa u Londonu: ‘Ovo je moj oproštajni ples, obećavam vam nešto nevjerojatno‘

Derek Chisora

 Taka Wu/Alamy/Alamy/Profimedia
Ostaje nam za vidjeti gdje će, nakon sutrašnjeg nastupa, svoja posljednja dva nastupa u karijeri odraditi Chisora

Neki dan je Derek Chisora rekao da u svojoj profesionalnoj karijeri želi doći do 50 profesionalnih borbi, a sutra će protiv Joycea odraditi svoj 48. meč. Bit će to u londonskoj O2 Areni, tako da će nakon toga Chisori preostati da odradi još svega dva nastupa da ispuni svoj cilj.

S obzirom da se boks u posljednje vrijeme uvelike prebacio u Saudijsku Arabiju, priredbe u Engleskoj postale su sve rjeđe. Svjestan je Chisora da mu je stoga ovo posljednji nastup pred londonskom publikom, što je za BoxingScene jučer i komentirao:

‘‘Ovo će biti vrlo emotivno za mene. Ovo je moj oproštajni ples u O2 Areni. Mislim da u karijeri, otkako sam s Frankom Warrenom, više nikada neću ovdje nastupiti jer je ovo moja 48. profesionalna borba. Bit će to tužan dan za mene u subotu, teško mi je to objasniti jer O2 Arenu jako volim, iako je borba s Joyceom odličan način da ju napustim‘‘, započeo je Chisora, pa nastavio:

‘‘Ono što vam mogu garantirati, ako ste gledali prvi meč s Dillianom Whyteom, ovo će biti još bolje od toga. Bit će nevjerojatno, tako da ne morate ni sjediti. Ustanite jer ću nečim pronaći svog protivnika. Uzbuđen sam.‘‘

Ostaje nam za vidjeti gdje će, nakon sutrašnjeg nastupa, svoja posljednja dva nastupa u karijeri odraditi Chisora. Saudijska Arabija jest svakako najizgledniji scenarij, a kada, kako i protiv koga će to biti, saznat ćemo kada dođe vrijeme. Chisoru sutra čeka Joyce, što za njega u ovom trenutku nikako nije lagan zadatak.

Linker
17. rujan 2024 03:28