K1 i Boks

Chisora ne vjeruje u meč Furyja i Joshue: ‘Spreman sam se okladiti da to nećemo gledati ove godine‘

Derek Chisora
 CHRISTIAN CHARISIUS
Boksačka javnost i fanovi s nestrpljenjem čekaju ugovaranje meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja

Posljednjih tjedana kroz medije su se proširile informacije kako je boksački meč između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja sve bliže svom službenom ugovaranju. Nakon što je Oleksandr Usyk otkrio kako je spreman odreći se statusa obaveznog izazivača prema WBO, glavna prepreka s Joshuine strane je uklonjena, dok kod Furyja postoji pitanje trećeg meča protiv Deontaya Wildera. I dok Fury i njegovi promotori tvrde kako je vrijeme za ispunjenje obaveze susresti se još jednom s "Bronze Bomberom" isteklo, Wilder je sve odveo na sud te se čeka odluka.

Naravno, Fury i po tom pitanju tvrdi da je sve samo formalnost te da će sud odlučiti u njegovu korist, no neke osobe dobro upućene u događanja smatraju kako prava situacija nije niti blizu takva. Jedan od njih je bivši dvostruki Furyjev protivnik i već dulje vremena svjetski Top 10 teškaš, Derek Chisora. On je u razgovoru za IFL otkrio kako ima informacije prema kojima situacija ide u korist Wildera.

"Ugovor kaže da se Fury i Wilder trebaju boriti tri puta. Zašto onda svi donose neke svoje zaključke? Vidjeli smo prvu i drugu borbu, sad je vrijeme za treću. Nadam se da će se ta borba uskoro dogoditi, no Wilder i Fury će se svakako ove godine boriti", rekao je Chisora, odmah objasnivši što to znači za meč Joshue i Furyja:

"Ta borba ove se godine neće dogoditi jer Wilder ima klauzulu o revanšu. Spreman sam se okladiti u bilo koju svotu novca da se to neće dogoditi u 2021. godini! Tyson Fury se već trebao boriti protiv Agita Kabayela pa je Wilder reagirao na američkom sudu i meč se morao otkazati. To su pravi problemi, Wilder želi revanš. Da je on spreman skloniti se i dozvoliti meč AJ-a i Furyja, to bi se dogodilo, no Wilder to neće napraviti."

image
Derek Chisora
Christian Charius/dpa/AFP

Chisora (32-10, 23 KO) je krajem prošle godine napunio 37 godina, a u svom je posljednjem nastupu poražen od Oleksandra Usyka. Izgubio je taj meč, ali Usyk ga ničime nije impresionirao i ne vjeruje kako Ukrajinac može ugroziti Joshuu, ukoliko kao obavezni WBO izazivač on bude idući protivnik trostrukog prvaka.

"Prvo od svega, taj tip ne može udariti. Sve što je radio protiv mene bilo je bježanje. Bio sam jako razočaran. Nisam mislio da se nalazimo u amaterskim vodama. Ja sam forsirao borbu, tražio sam akciju, sve što se dogodilo u tom meču sam ja napravio. Da vas budem iskren, on u ovoj kategoriji nije opasan boksač. Fizički je slab, a slabi su mu i udarci. Primio sam jedan od njegovih najboljih udaraca, a nisam ga ni osjetio, nije me uznemirio. Broj udaraca koje pogađa je dobar, no ne radi pravi efekt. Osim toga jako puno prigovara, pravi je plačljivac i već je na televiziji govorio loše o meni", prisjetio se meča, okrenuvši se Usykovim šansama u vrhu:

"Na račun svog kretanja, on će pobijediti Dilliana Whytea, pobijedit će i Joea Joycea. Ako nisi spreman na tako nešto, on će se prošetati preko tebe. Nema snagu, ali ako ga ne možeš pratiti te čeka duga noć. Protiv koga će se iduće boriti? Koliko znam, on je obavezni WBO izazivač."

Prema tome, Chisora smatra kako će propasti plan gore spomenutog meča te da će se Fury još jednom boriti protiv Wildera, a Joshua protiv Usyka. To je zapravo i najrealnija situacija, ako Wilder ipak izvuče pobjedu na sudu. Naravno, uvijek postoji opcija da se Fury nekako izvuče iz tog meča, no u tom slučaju bi odricanje WBC pojasa bilo minimalno što mora napraviti.

Linker
20. rujan 2024 01:54