K1 i Boks

Centar u Louisvilleu posvećen velikom Muhammadu Aliju teško oštećen požarom: ‘Nažalost, zatvaramo svoja vrata‘

Screenshot (Službena stranica)

 MUHAMMAD ALI CENTER
Centar posvećen, po mnogima, najvećem boksaču svih vremena trajno zatvara svoja vrata

Muhammad Ali Center objavio je da će muzej i kulturni centar posvećen legendarnom teškašu biti zatvoren na neodređeno vrijeme nakon što je požar oštetio dio prostora u ranim jutarnjim satima u srijedu.

Osnovan 2005. godine i smješten u rodnom gradu Muhammeda Alija, Louisvilleu, u američkoj saveznoj državi Kentucky, centar sadrži bogatu zbirku artefakata, povijesnih izložaka i interaktivnih sadržaja – nijedan od njih nije oštećen u požaru, koji je, prema izvješćima, izbio iz susjedne garaže.

"Sustav ventilacije (HVAC) koji se koristi u zgradi znatno je oštećen," stoji u priopćenju koje je objavljeno na njihovom X profilu. "Dodatno, dio dima iz požara ušao je u zgradu. Kao rezultat toga, nažalost, Centar će biti zatvoren za javnost do daljnjeg."

Metropolitanska policija grada Louisvillea izvijestila je kako, srećom, nema ozlijeđenih osoba.

Muhammad Ali Center, šesterokatna zgrada od gotovo 100.000 kvadratnih metara, smještena u distriktu West Main u središtu Louisvillea, neprofitna je organizacija koju su osnovali Ali i njegova supruga Lonnie.

Misija centra je "mobilizirati nasljeđe Muhammada Alija kako bi potaknuo poštovanje, nadahnuo generacije aktivista i unaprijedio društvenu pravdu." Još nije poznato kako će oštećenje objekta utjecati na nadolazeće događaje, poput godišnje dodjele Humanitarnih nagrada Muhammada Alija (zakazane za 9. studenog) te prezentacije Pashtane Durrani, aktivistice za ljudska prava i osnivačice organizacije Learn Afghanistan (22. studenog).

"Trenutno razvijamo plan za potpuno ponovno otvaranje Centra, koji će biti podržan vašim donacijama," navedeno je u priopćenju Muhammad Ali Centra.

Linker
20. rujan 2024 18:48