K1 i Boks

Canelo se odrekao jedne titule! ‘Više nema namjeru trošiti svoje najbolje godine‘

Gennady Golovkin vs Canelo Alvarez
 OSVALDO AGUILAR
‘Ovo je sada njegova kilaža i svi koji se žele boriti s njim moraju doći u ovu kategoriju‘

Svjetski boksački prvak Canelo Alvarez u potpunosti će se posvetiti super srednjoj kategoriji, istoj onoj u kojoj je 19. prosinca pobijedio Calluma Smitha i osvojio WBA (Super) i WBC naslove.

Odluka je to koju prati i njegovo službeno napuštanje WBA (Super) titule u srednjoj kategoriji, javlja ugledni boksački portal BoxingScene

"On je sada dio kategorije do 76 kilograma. To je njegova najbolja kilaža. Tu se osjeća najjače i više se nemamo namjeru odreći ničega skidanjem kilograma za srednju kategoriju", potvrdio je Alvarezov glavni trener Eddy Reynoso.

Canelo je, podsjetimo, WBA titulu u srednjoj držao otkako je u rujnu 2018. većinskom odlukom sudaca pobijedio Gennadyja Golovkina.

Alvarez će svoj idući meč vjerojatno imati protiv obaveznog izazivača Avnija Yildirima, a poslije toga se kao dio njegovih planova spominje dovoboj s WBO prvakom Billyjem Joeom Saundersom.

"Ovo je sada njegova kilaža i svi koji se žele boriti s njim moraju doći u ovu kategoriju. On više nema namjeru trošiti svoje najbolje godine", dodao je za kraj Reynoso.

Linker
16. rujan 2024 08:42