K1 i Boks

Boksačka ikona tvrdi: 'Joshua se mora što prije boriti protiv Wildera ili nikad neće biti najbolji'

Anthony Joshua i Carl Froch
 Instagram
Vrlo zanimljiv komentar budućnosti Anthonyja Joshue dao je jedan od najvećih britanskih boksača ovog stoljeća, Carl Froch. On je veliki Joshuin navijač, ali smatra kako ovaj više nema vremena za čekanje te da što prije mora pobijediti Deontaya Wildera ako želi da ga se smatra najboljim boksačem ovog doba.

Velikan britanskog boksa, 42-godišnji Carl Froch, već pet godina uživa u borilačkoj mirovini te radi kao komentator i analitičar. Vrlo blizak je cijeloj karijeri svog sunarodnjaka Anthonyja Joshue te ima vrlo zanimljiv stav o tome što ovaj mora napraviti da bi bio smatram najboljih teškašem ovog doba. Naime, tri pojasa prvaka izgledaju sjajno na papiru, no za pravi status najboljeg potrebno je napraviti ono što zapravo i fanovi najviše žele vidjeti.

"On sada mora postati apsolutni svjetski prvak, a put do toga mu je osvajanje WBC titule pobjedom nad Deontayem Wilderom. Možda ne odmah u svom idućem meču, no u iduća dva ili tri jednostavno mora. Nije mu preostalo ništa drugo", rekao je Froch za Sky Sports odmah nakon meča.

Froch je najbolji primjer toga što je potrebno napraviti da bi se dokazao kao najbolji. Početkom desetljeća upravo je super srednja kategorija bila najuzbudljivija u svjetskom boksu jer je ponudila nekoliko međusobnih ogleda onih najboljih, Frocha, Mikaela Kesslera, Arthura Abrahama, Jermainea Taylora i Andrea Warda. Upravo ti mečevi, iako nije u svima slavio, od njega su stvorili velikana i jednog od najcjenjenijih osoba britanskog boksa.

"Anthony Joshua mora se boriti protiv ostalih pretendenata na naslov najboljeg na svijetu. Ne možemo ga staviti na vrh budući da još nije testiran protiv Furyja ili Wildera. Oni se svi moraju boriti međusobno i tek onda možemo saznati tko je bio najbolji", objasnio je.

Froch apsolutno najbolji nije uspio biti, na kraju se s gore spomenutog popisa ipak istaknuo Andre Ward, koji je i karijeru završio bez poraza. On se ipak nada kako će Joshua po tom pitanju biti uspješniji od njega.

Linker
20. rujan 2024 05:49