K1 i Boks

Anderson Silva ulazi u ring protiv sina jednog od najvećih boksača svih vremena

Anderson Silva
 Mauro Pimentel/AFP
Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena s 45 će godina navući boksačke rukavice

Točno pet mjeseci nakon što je odradio svoju posljednju UFC borbu, nakon koje mu je uručen otkaz iz promocije čiji je jedan od najuspješnijih i najpopularnijih boraca u povijesti, Anderson "Spider" Silva je donio odluku u svom idućem potezu. Još jesenas je najavio kako napuštanje UFC-a neće biti njegov posljednji borilački nastup, a to se sad i potvrdilo.

Nakon što je dobio odbijenicu od raznih MMA promocija pa čak i od BKFC-a, koji je otvoren uistinu za gotovo svako veće ime, Anderson Silva pronaći će se u profesionalnom boksu. Kako javlja TMZ Sports, ugovorio je meč protiv Julia Cesara Chaveza mlađeg, a isti bi se trebao održati 19. lipnja u meksičkoj Guadalajari.

35-godišnji Chavez sin je jednog od najvećih boksača u povijesti, ali ipak nije uspio dostići slavu i uspjehe svog istoimenog oca. Ipak, i pokraj toga je ostvario odličnu karijeru, tijekom koje je držao WBC titulu svjetskog prvaka srednje kategorije. Bilo je to 2011. i 2012. godine, a očekivalo se da bi nakon toga mogao biti još bolji, no to se nije ostvarilo. Upisao je Chavez do sada 52 pobjeda, pet poraza i jedan neodlučeni meč. Zanimljivo je kako je u prvih devet godina karijere, do sredine 2012. godine, upisao 46 nastupa te u svima slavio. Nakon toga je uslijedio prvi poraz u karijeri te devet godina tijekom kojih je nastupio tek 12 puta, uz omjer 6-5-1. Kako je upravo on došao do meča protiv Silve, za sada nije poznato.

Silva je s boksom koketirao dulje vremena, a dok je bio UFC prvak vrlo se glasno prozivao s Royem Jonesom Jr., no do tog meča nikad nije došlo. Nekih blažih prozivki bilo je i sada, no prema svemu sudeći su meksički organizatori pred Silvu stavili bolju ponudu. Tako će MMA legenda još jednom pokušati oduševiti sve borilačke fanove, no pred njim je težak posao. Već dulje vremena kod njega je želja puno veća od realnih mogućnosti i samo se možemo nadati da to neće imati dugotrajne posljedice na njegovo zdravlje.

Na istoj priredbi, koja će ponijeti ime "Tribute to the Kings", bi u ekshibicijskom meču trebao nastupiti i 58-godišnji Chavez stariji, kojem će se suprotstaviti 42-godišnji Hector Camacho Jr. (58-6-1), sin njegovog nekad velikog rivala Hectora Camacha.

Linker
18. rujan 2024 17:33