K1 i Boks

Ako pitate vodstvo PBC-a postoji velika mogućnost da gledamo revanš između Isaaca ‘Pitbulla‘ Cruza i Gervonte ‘Tanka‘ Davisa

Gervonta Davis vs. Isaac Cruz

 DAZN
Mnogi fanovi diljem svijeta žele isto što i glasnogovornik PBC-a

Isaac "Pitbull" Cruz iskoristio je svoj nastup protiv Gervonte "Tank" Davisa u prosincu 2021. godine, a taj je meč onaj koji mnogi ljubitelji boksa i promatrači, uključujući i glasnogovornika Premier Boxing Championsa, žele ponovno vidjeti.

"Stvarno mi se sviđa Pitbull. Njegov nadimak je prikladan" rekao je Tim Smith, potpredsjednik komunikacija u Haymon Sportsu, u razgovoru s Kurtom Emhoffom na Boxing Esq. Podcastu. "On je tip borca koji jednostavno stoji i hvata se te ne želi pustiti. To je njegov način borbe. Teško ga je izbaciti iz igre. Dao je Gervonti Davisu vjerojatno jednu od njegovih najtežih borbi. Znam da je Gervonta ozlijedio ruku u tom meču, ali Pitbull je bio prisutan cijelim putem."

Davis je pobijedio u tom meču relativno tijesnom odlukom sudaca, 116-112 na jednoj kartici i 115-113 na ostale dvije.

Od tada, Cruz je ostvario četiri uzastopne pobjede. Prešao je u superlaku kategoriju za svoj posljednji meč, gdje je zaustavio Rolanda Romera i osvojio WBA naslov prvaka. Ovaj 26-godišnjak iz Mexico Cityja sada ima omjer od 26-2-1 (18 nokauta).

"Na neki način, stekao je ime u toj borbi i stvarno je iskoristio to kao sjajnu odskočnu dasku da se probije i uđe u borbe za velike stvari" rekao je Smith. "Sada je u igri za neke stvarno velike mečeve."

Prije nego što se posveti većim izazovima, Cruz mora pobijediti Josea Valenzuelu ove subote u sunaslovnoj borbu priredbe koju predvodi Madrimov i Crawford.

Očekuje se da će Davis biti zvijezda večeri u pay-per-view borbi kasnije ove godine. Pregovori s Vasilijem Lomachenkom za ujedinjenje naslova nisu uspjeli, jer je Lomachenkov tim izjavio da borac želi uzeti pauzu. To ostavlja prostor za drugog protivnika.

Smith, koji je naglasio da govori o mogućnosti revanša između Davisa i Cruza u osobnom, a ne profesionalnom svojstvu, uzbuđen je što će ponovno vidjeti ta dva borca zajedno u ringu.

"Mislim da je Tankov datum u studenom. Pretpostavljam da je to mogućnost ako Pitbull prođe kroz svoju borbu neozlijeđen. Vrijeme se poklapa" rekao je Smith. "Ne znam koje su mogućnosti za Tanka, jer on je takva atrakcija. ... Privući će publiku, ali želite ga vidjeti u stvarno dobroj borbi. Ne želite ga vidjeti u borbi reda radi."

"Želio bih ga vidjeti u revanšu s Cruzom. Stvarno bih volio vidjeti kako se on i Pitbull ponovno bore, s time da Tank nema ozljedu ruke ili nešto slično. Mislio sam da je to bila jedna od njegovih najtežih borbi. Samo da vidimo kako bi to bilo s njim u punoj snazi."

Linker
20. rujan 2024 08:23