UFC

Ferguson negoduje: 'Gdje sam pogriješio? Jesam li se nekom zamjerio?'

Tony Ferguson
 Screenshot (YouTube)
'El Cucuy' nije skrivao svoje nezadovoljstvo te je svima objasnio kako smo došli do njegove borbe s Oliveirom

Iako je u jednom trenutku imao čak 12 pobjeda u nizu, a u njegovom se vlasništvu neko vrijeme nalazio i pojas namijenjen privremenom prvaku, Tony Ferguson nikad nije sudjelovao u meču za onu 'pravu' titulu. Tko zna i hoće li ikada... A ako ćemo suditi po 'El Cucuyjevim' izjavama na ovotjednom druženju s medijima, on baš i ne djeluje previše optimistično.

"Ta titula je mokri san. Kao ona reklama za Farmer’s Insurance. 'Skoro ste je dobili, samo nastavite, mi ćemo i dalje njom mahati ispred vas.' Ne znam u čemu je problem. Ne znam je li to zato što sam Meksikanac. Amerikanac sam s meksičkim korijenima... 12 pobjeda u nizu, osam godina... Sve je krenulo prije nego što su žene uopće bile u UFC-u, a Conor (McGregor) je bio na socijalnoj skrbi. Sve to i još nisam zaradio borbu za naslov", požalio se Ferguson.

"Ali još sam tu i dalje čekam. Svoj pojas držim u sobi i mogao bih krenuti po drugi, ali koliko bi to bilo pohlepno? Imam trofej iz The Ultimate Fightera, imam Fighter's Only nagradu, imam UFC-ov pojas i medalje. Ja sam 'Gospodar prstenova' sa svim tim svojim naslovima", dodao je Tony.

'El Cucuyjev' nevjerojatni niz je, podsjetimo, zaustavljen u svibnju ove godine kada ga je na UFC-u 249 pobijedio Justin Gaethje. Tonyja se nakon tog meča najviše povezivalo s dva velika imena, Dustinom Poirierom i Michaelom Chandlerom, ali niti jedan od ta dva dvoboja nije se realizirao te je u konačnici dogovoren njegov susret s Charlesom Oliveirom.

"UFC je pričao da Chandler ima borbu, a onda je on tvrdio da je nema. Netko je lagao u toj priči... Oliveira je bio jedni od boljih suparnika koji se htio boriti. Chandler i Poirier to ne žele, McNuggets (Conor McGregor) je pobjegao, a tiramisua (Khabib Nurmagomedov) više nema. I evo nas danas na UFC-u 256 gdje sam sunaslovna borba. Nitko nije stao uz mene i govorio da mi se da borba za naslov, a imao sam niz od 12 pobjeda. Gdje sam pogriješio? Jesam li se nekom zamjerio?" - pita se Tony.

Linker
20. rujan 2024 10:15