Želite živjeti u vlastitom domu?

Ovo je dugoročno najbolje rješenje!

Kao što smo u prethodnom članku rekli, dobrih motiva za preseljenje i kupnju vlastite nekretnine ima zaista mnogo. No, u ovom vam tekstu želimo skrenuti pažnju na neugodne situacije u kojima se svi mi možemo naći te ih nikako ne bismo htjeli zanemariti.

Naime, kako kupnja nekretnine nije jednostavan, već dugotrajan i složen proces, prilikom donošenja odluke u obzir treba uzeti puno različitih faktora, i dobrih i loših, kako biste u konačnici bili zadovoljni odlukom koja će imati dugoročan utjecaj na vaš život. Ako ste se do sada već selili, zasigurno znate da je selidba teška u svakom pogledu i da iziskuje mnogo vremena, energije i novca, a može biti i vrlo traumatično i emotivno iskustvo, osobito ako se morate preseliti zbog prekida i rastave ili jednostavno više ne možete živjeti s roditeljima.

Bilo kako bilo, sve tri situacije ulaze u kategoriju stresnih. Istraživanja su pokazala da odlazak iz roditeljskog doma u kojem većinu odlika donose roditelji i u kojem se osjećate sigurno nije nimalo jednostavna životna odluka. Stoga smo ovaj članak posvetili svima onima koji trebaju donijeti odluku o kupnji nekretnine u stresnoj situaciji.

Dakle, ako ste zaključili da je vaša veza nepovratno gotova ili da više zaista ne možete živjeti u roditeljskom domu vjerojatno ćete biti u jednoj od najtežih situacija koje vam život može donijeti. Ako je u pitanju raskid veze vjerojatno ćete biti žalosni i tužni, a možda i ljuti i ogorčeni. Ako pak, odlazite iz roditeljskog gnijezda nesigurnost i neizvjesost su neminovne. U oba slučaja trebate djelovati brzo i racionalno, što nije nimalo jednostavno kada vam se život koji poznajete raspada, ali može biti odličan pokretač i motivator dobrih promjena, poput kupnje vlastite nekretnine u kvartu ili mjestu o kojem ste uvijek sanjali.

Prvo ćete trebati sigurno mjesto, makar na nekoliko noći, prije nego što napravite dugoročni plan. Dugoročno u ovom slučaju znači pronalazak doma iz snova iz kojeg se više nikada neće morati iseliti.

Ipak, u ovoj vam je situaciji izuzetno bitno da zadržite neke konstante iz života koji ste do sada vodili – posao, prijatelje, teretanu, omiljeno mjesto za kavu… uglavnom okružite se ljudima koji vas vole i podržavaju. Potpuno prekidanje svih veza s prijašnjim životom nije preporučljivo u ovom trenutku.

Nakon što pronađete privremeno mjesto boravka, krenite u akciju. Pronađite vremena za razgovor s prijateljima i obitelji kako biste utvrdili sljedeće korake. U ovom trenutku svu negativnu energiju možete usmjeriti na pozitivnu stvar – kupnju nekretnine. Zaokupite se pozitivnim mislima i planovima te krenite u izgradnju vlastitog života u kojem će vrijediti samo ona pravila koja si sami odredite.

Odrediti budžet kojim raspolažete.

Zbrojite sve mjesečne životne troškove kako biste znali s koliko novca raspolažete, koliko možete izdvojiti te koje su vam sve opcije dostupne za kupnju novog doma. Znamo da je život udvoje jeftiniji, ali što je, tu je.

Dakle, razmotrite svoje trenutne prihode i kako će vaš novi život izgledati, a mi vam u nastavku donosimo trenutne cijene jednosobnih stanova u većim hrvatskim gradovima prema statistikama klijenta na portalu Prvi kvadrat

A pretraživanje stanova, kuća i ureda s točno odrđenom lokacijom kao i detaljnu ponudu za cijelo označeno područje s fotografijama i cijenama možete potražiti na novom oglasniku za nekretnine Prvi Kvadrat.

Pročitaj više o temi na stranici Moj prvi kvadrat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:29