dobra metoda

Vrijeme je za pranje jastuka: Ovaj neobičan predmet koji košta manje od 2 eura učinit će da izgledaju kao novi

 /SHUTTERSTOCK

S dolaskom proljeća, vrijeme je da se uhvatite u koštac s nekim od onih kućanskih poslova koje ste izbjegavali, poput čišćenja prekrivača, jastuka, deka...

Umjesto da ih nosite u perionici rublja ili kupujete nove, svoje stare jastuke možete učiniti kao nove neobičnim predmetom za kućanstvo - a košta manje od 2 eura.

Ako ste odgađali ovaj dosadni kućanski posao, htjet ćete kao prioritet postaviti saznanje što se krije u vašim neopranim jastucima. Dok spavamo, naše tijelo se prirodno znoji i odbacuje mrtve stanice kože koje upija naša posteljina. Ne samo da to može uzrokovati žute mrlje tijekom vremena, mikroskopske grinje i bakterije također se mogu pronaći u vašim neopranim jastucima. Iako uglavnom bezopasne, ove bube mogu uzrokovati alergije i napadaje astme.

Jedna obožavateljica gospođe Hinch čak je otkrila svoj jednostavan način da vaši jastuci opet izgledaju kao novi s predmetom koji vjerojatno imate u kući. Ako ste u iskušenju isprobati novi trik, jednostavno stavite jastuk u bubanj perilice, a zatim dodajte 2-3 čiste teniske loptice.

Dok poskakuju, pomoći će u raspodjeli vruće vode iz deterdženta i održati da vaši jastuci izgledaju kao novi. Neki su predložili korištenje teniske loptice u sušilici kako bi se jastuci brže osušili i zadržali svoj oblik, prenosi Krstarica.

Prije nego krenete u kupnju, vrijedi napomenuti da ovaj trik najbolje funkcionira na jastucima od perja. Obavezno provjerite oznaku o održavanju na jastucima prije nego što ih bacite u pranje jer čvrsta pjena ili plahte od heljde neće preživjeti ciklus centrifuge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:27