ljudi se kunu da djeluje

Viralni trik za pranje prozora oduševio domaćice diljem svijeta: Uz 1 neočekivani sastojak stakla će zablistati

 /SHUTTERSTOCK

Iako se alkoholni ocat često spominje kao sredstvo za čišćenje, sljedbenici popularne britanske "kraljice čišćenja" gđe. Hinch na društvenim mrežama sve više piše o crnom čaju za koji tvrde da daje bolje i brže rezultate čišćenja od octa.

Kažu da je posebno učinkovit u pranju prozora, a za to je zaslužan sastav ovog napitka, točnije taninska kiselina, koja može "razbiti" i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine, dok ih mnogi proizvodi samo razmažu po staklu. Prema njezinim pratiteljima, prozore i stakla najbolje je čistiti crnim čajem i novinama, a u jednom su komentaru detaljno objasnili cijeli postupak:

- Čišćenje započnite uklanjanjem prašine s okvira prozora usisavačem ili krpom. Isto učinite i sa sjenilima ili venecijanerima, a ako imate zavjese, prije čišćenja ih skinite i operite. Stavite dvije vrećice crnog čaja u dva decilitra vruće vode i ostavite da se ohladi pa tekućinu ulijte u bočicu s raspršivačem. Poprskajte čaj po cijeloj površini stakla ili prozora, pa sve prebrišite zgužvanim novinama.

Kako kažu, rezultati su toliko vidljivi da će domaćice zauvijek zaboraviti na sredstva za kupovinu, piše Telegraf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 22:03