tako lako

Stavite običan balon u podni sifon u kupaonici i lako riješite problem koji muči ljude diljem svijeta

 /SHUTTERSTOCK

Svatko je barem jednom svjedočio kako nekoliko buba hoda po kupaonskim ili kuhinjskim pločicama, što logično iritira ljude koji borave u toj kupaonici, a posebice vlasnike za koje smo sigurni da se trude da sve bude čisto. Iako je prva pomisao da su vrata i prozori zaštićeni, rješenja se mogu potražiti i na drugim mjestima. Jednostavan balon postavljen u podni odvod može riješiti ovaj vrlo čest problem. Ranije su žohari u cijevi dolazili uglavnom ljeti kada traže nešto hladnije i vlažnije okruženje zbog prevelike vrućine. Ali sada su se stvari promijenile pa žohari neprestano traže savršeno skrovište za život u miru i spokoju tijekom cijele godine. Takva situacija postala je zabrinjavajuća, a ljudi koji redovito održavaju higijenu pokušavaju pronaći drugi uzrok problema.

Pogledajte video!

U 90% slučajeva bube se mogu vidjeti u kupaonici, posebno u tuš kabini, kadi ili umivaoniku. Vole toplu, vlažnu i slabo osvijetljenu okolinu u kojoj se mogu hraniti i preživjeti, čak i samo nekoliko dana.

image

Drainage in the bathroom

/SHUTTERSTOCK

Suprotno onome što se misli kao sredstvo protiv žohara, izbjeljivač ne daje rezultate jer ga se oni uopće ne boje. Nije dovoljno dezinficirati kuću, potrebno je boriti se protiv njihove prisutnosti djelujući izravno na cijevi kako biste otežali njihov prolaz.

image
/SHUTTERSTOCK

Da biste se riješili neugodnih situacija, dovoljan je samo jedan balon. Na primjer, što se tiče odvoda za tuširanje, dovoljno je balon umetnuti u odvod, odrezati ga na kraju ili s dijela koji smo stavili u usta da ga napuhamo. Rez propušta vodu, ali sužava odvodnu rupu kroz koju žohari izlaze u bilo koje doba godine. Rješenje je očito primjenjivo na sve odvode u kući gdje je to moguće. Kada se zahodi ne koriste, preporučljivo ih je pažljivo zatvoriti odgovarajućim čepovima, ne samo radi sprječavanja pristupa žoharima, već i iz higijenskih razloga. Iz bilo kojeg odvoda, pa čak i sudopera, izlazi smrad i preplavi kuću u nekoliko minuta, što je sve samo ne ugodno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 15:51