DOMAĆA RADINOST

Stara tenisica, stroj za pranje rublja i kiselo vrhnje - sve što vam treba da napravite vlastiti maslac

 SHUTTERSTOCK

Za recept kojim namjeravate zadiviti goste jedan od najvažnijih sastojaka je maslac, ali... Nedjelja je, zaboravili ste kupiti maslac, trgovine ne rade, a na benzinskoj još samo maslac ne prodaju. Hvata vas panika, sve pada u vodu, katastrofa je na pomolu.

Ali ne brinite, rješenje vam je nadohvat ruke. Sve što vam treba je slatko vrhnje, stroj za pranje rublja i jedna stara tenisica. Znamo, ne zvuči obećavajuće, ali funkcionira. Barem sudeći po videu objavljenom na YouTube kanalu tvrtke AO.

Postupak je vrlo jednostavan: prvi je korak uliti slatko vrhnje u plastičnu bocu, u kojoj će ostati dovoljno prostora da se vrhnje može (o)kretati. Bocu dobro začepite (možete staviti malo plastične folije za domaćinstvo prije nego je začepite), pa je dobro uglavite u tenisicu od tekstila koju možete "žrtvovati". (Tenisica će se kasnije osušiti, ne bi trebalo biti štete.)

image
SHUTTERSTOCK

Tenisicu stavite u krpenu vreću i dobro je zavežite - važno je samo da tijekom tumbanja u stroju za pranje rublja boca ne ispadne iz tenisice i vreće. Stroj za pranje rublja programirajte na centrifugu (po mogućnosti na 1000 okretaja) i - čekajte.

Kad stroj odradi centrifugu, izvadite bocu i vaš je maslac spreman za uporabu! Ovim se procesom, naravno, mlaćenica neće izdvojiti i maslac će biti mekši (i kraćeg roka trajanja), ali za prvu ruku ćete dobiti prijeko potrebni maslac bez odlaska u trgovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 00:00