Brzo rješenje

Popunite sve rupe u zidu kao profić! Zid kao nov, a povrat pologa nikada sigurniji

 LJUBAPHOTO/GETTY IMAGES
Iskreno, nije potrebno puno vremena, ni truda da bi vaši zidovi ponovo izgledali kao novi. Samo trebate naučiti kako ispravno popraviti rupu u zidu

Bilo da mijenjate raspored zidne galerije, popunjavate udubinu ili rupu koju ste slučajno napravili s komadom namještaja ili pokušavate osigurati povrat sigurnosnog pologa nakon preseljenja, popravak rupe u zidu nikako ne ulazi u kategoriju dobrog provoda. Zamoran je i pomalo zastrašujući posao; čak biste mogli pomisliti da je besmisleno pokušavati da zid ponovo izgleda savršeno. Postoje kućni pripravci koje možete koristiti (pasta za zube i Elmer‘s ljepilo uobičajena su sredstva za popunjavanje rupica od čavlića u studentskim domovima) kao brzo rješenje, ali svi znamo da to nikoga neće zavarati. Zato slijedite ove korake, a rezultat neće izostati.

image
NARAKHON SOMSAVANGWONG/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

KAKO POPUNITI MALE RUPE

Potreban materijal:

  • Uska zidna lopatica/špahtla
  • Kit za popravke zida
  • Nož za kitanje
  • Pokrivna boja za brz popravak
  • Spužva za brušenje

Postupak

Prvi korak: Uklonite krhotine i pijesak

Malom rupom smatramo sve što je manje od čepa boce. (Razmislite o rupama za vijke ili čavle.) Prije nego što ispunite svoju malu rupu, morate ukloniti sve tiple za vijke, vrhove čavala i druge ostatke. Zatim pomoću brusnog bloka izbrusite područje iznad i oko rupe kako biste stvorili ravnu površinu.

Drugi korak: Zakrpa

Koristeći zidnu lopaticu i nož za kitanje, velikodušno prekrijte rupu glet masom te pustite da se osuši. Zatim je izbrusite na ravnu i iznimno glatku površinu koja je jednaka s ostatkom zida.

Treći korak: Boja

Ako boja kita ne odgovara savršeno vašoj boji zida, nakon što je vaša zakrpa suha i glatka, dotjerajte je bojom pomoću malog kista ili alata za retuširanje boje. Voila! Dobar kao nov.

image
WDSTOCK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

KAKO ZAKRPATI VELIKE RUPE

Potreban materijal:

  • Zidni flaster/zakrpa
  • Spužva za brušenje
  • Kit za popravak zida
  • Pokrivna boja za brz popravak
  • Nož za kitanje
  • Zidna lopatica/špahtla

Prvi korak: očistite rupu

Prije nego što počnete, uklonite sve komadiće ili krhotine iz rupe, stvarajući čvrst i čist rub ili okvir. Izbrusite rubove rupe brusnom spužvom kako biste bili sigurni da je površina glatka i čista.

Drugi korak: Stavite flaster

Nanesite flaster na zid malo veći od rupe preko rupe. Neki FLASTERI su samoljepljivi, dok je za druge potreban kit ili kopče za zakrpe da ostanu na mjestu.

Treći korak: Pokrijte kitom

Koristeći nož za kit, prekrijte zakrpu zida s velikom količinom kita za popravak zida, pazeći da pokrijete zid iza rubova zakrpe i potpuno prekrijete rupu.

Četvrti korak: izbrusite i ponovno obojite

Nakon što se kit potpuno osuši, koristite blok za brušenje ili brusni papir kako biste stvorili ravnu i glatku površinu. Možete ih dotjerati bojom i ostaviti da se osuši. Ovisno o veličini područja, možda će vam trebati dva sloja boje kako biste dobili boju koja odgovara ostatku zidova.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:28