KAKVA FORA

Ova je žena zapanjujuće lako očistila zapečenu ploču za kuhanje. Za to joj je trebao predmet koji nikad niste koristili u tu svrhu, a imate ga kod kuće

Ova bi se slika mogla promijeniti u trenu - samo slijedite upute

 IMAGES BY ITANI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Sigurno znate kako izgleda samostojeći štednjak vaše bake - nakon 30 godina rada, i pećnica i staklo na njoj i ploča za kuhanje izgledaju kao da su jučer izašli iz tvornice. Tu nema tajne, naše su bake jednostavno svakoga dana temeljito čistile štednjak, pazeći ga i mazeći kako samo stariji ljudi znaju.

image

Nemojte ribati, postoji i lakši način da očistite štednjak

PéTER GUDELLA/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Ako i sami imate samostojeći štednjak, pretpostavljamo da nije baš čist i blistav kao bakin... To je, valjda, do 21. stoljeća i brzine života, uvijek nam nedostaje vremena, pa čišćenje i nije visoko na popisu svakodnevnih poslova. A neki od nas još dodatno ignoriraju takve poslove, pa kad dođe vrijeme za temeljito oprati štednjak, nastaju scene kao u najboljim horror filmovima...

Ako ste jedan od takvih koji čiste ‘svake prijestupne‘ i ploča za kuhanje vašeg štednjaka više ni u snu ne prolazi sanitarnu inspekciju, svakako pogledajte ovaj video. Vlasnica TikTok profila aurikatariina podijelila je s pratiteljima video u kojem pokazuje kako temeljito i bez velike muke očistiti prljavu (i djelomično hrđavu) ploču za kuhanje na štednjaku.

image

Prozirna folija za domaćinstvo zaslužna je za blistavu ploču za kuhanje

NATALYA DANKO/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Pritom je upotrijebila sredstvo za pranje pećnice, poprskavši njime cijelu površinu ploče. I umjesto da se baci na ribanje, ona je preko cijele ploče prevukla prozirnu foliju za domaćinstvo i ostavila da se ploča namače 24 sata. Nakon toga je uklonila foliju i tek onda spiralnom žicom za pranje u nekoliko laganih poteza uklonila one nečistoće koje se nisu u potpunosti otopile.

Posao je završila pranjem ploče spužvicom i deterdžentom, a električne je ringove ‘pofriškala‘ sredstvom za poliranje pećnice. Rezultat: ploča za kuhanje izgleda kao nova. Baka će biti ponosna na vas!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2024 09:15