Oslikajte šalicu

Napravite šarmantan i originalan poklon

Željka Molnar vlasnica je dvaju brendova Vintage Faith i Toxicat, a pod tim imenima možete je naći i na facebooku i provjeriti što sve može i radi ova mlada, talentirana, maštovita i originalna cura

Potreban ma terijal : šalica po izboru, flomaster za crtanje po porculanu (jednako je dobar i onaj za crtanje po keramici ili staklenim čašama), bojica za skicu, ideja

1 Napravite skicu

Bojicom napravite skicu na šalici s najosnovnijim linijama crteža ili uzorka koji ste osmislili. Bojica je idealna jer ostavlja najmanji trag ako pogriješite te je lako kasnije nakon sušenja ukloniti nepotrebne linije.

2 Precrtajte skicu flomasterom za porculan

Flomasterom za porculan precrtajte bojicom zadane osnovne linije te docrtajte ostale po želji. Najbolje ideje obično dolaze za vrijeme izrade, pa bi bilo šteta ne iskoristiti ih.

3 Ispišite tekst

Flomaster je idealan za ispisivanje teksta! Slobodno se igrajte kombinirajući širu i tanju stranu vrha za različito izražena slova. Također, uzorci poput točkica, trokutića, zavijutaka i crtica odlično izgledaju na bijeloj šalici te su idealni za popunjavanje praznina.

4 Finalna slika

Nakon što ste šalicu ostavili da se suši tri dana, spremna je za ispijanje najdražeg napitka, čuvanje olovaka ili kistova. Osim toga idealna je kao poklon i/ili mali znak pažnje. Dobiti unikatnu i ručno rađenu sitnicu uvijek je poseban osjećaj. Oslikati možete i tanjur, vrč, čajnik ili bilo koju drugu vrstu posuđa. Šalica je nakon sušenja periva i u perilici posuđa, maksimalna temperatura pranja je 50° C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:44