totalni hit

Nije aluminijska folija: s ovim genijalnim proizvodom možete se riješiti muha i prljavštine, ali i u pola minute odvojiti poklopac od staklenke

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li znali da uz pomoć popularne Duck tape možete riješiti problem koji muči velik broj kućanstva? Duck tape iliti univerzalna ljepljiva traka vodootporna i UV otporna te ima polietilensku foliju i s ugrađenom tekstilnom mrežom i ljepilom na bazi sintetičke gume. Traku karakterizira visoka vlačna čvrstoća, ekstremno prianjanje i ljepljivost. A uz pomoć ovog predmeta vi možete spriječiti dosadne muhe da borave u vašem domu i remete vam mir.

image
/SHUTTERSTOCK

BORBA S MUHAMA

Muhe su, naime, dosadna stvorenja koja nitko ne želi u svom domu. Međutim, riješiti se muha je jednostavno. Možete napraviti zamku s ljepljivom trakom. Izrežite traku od 30.5.cm i objesite je na mjesto gdje se mušice okupljaju ili blizu atraktora poput kanti za voće i smeće. Kako biste pojačali snagu ljepljive zamke, lagano poprskajte traku šećernom vodicom. Slatka tekućina će privući ove dosadne letače dok će ljepilo prekinuti njihovu vladavinu vašim domom.

POKUPITE SMEĆE I PRLJAVŠTINU

Najteži dio metenja podova je sakupiti svu prljavštinu u posudu za smeće. Čini se da uvijek postoji red prljavštine i smeća koje odbija ući u kantu. Tu dolazi na scenu ljepljiva traka. Pričvrstite traku po dužini posude za smeće i zalijepite rub posude za pod. Sada, kada pometete prljavštinu unutar sifona, nikakvi ostaci neće kliziti ispod posude zbog besprijekornog ruba koji stvara traka.

image
/SHUTTERSTOCK

UKLONITE DLAKE LJUBIMACA

Ljepljiva traka je korisna i za uklanjanje dlačica od sušilice odjeće, dlaka kućnih ljubimaca s namještaja, prašine sa zavjesa i još mnogo toga. Možete ga koristiti kao improvizirani valjak za teške uvjete rada za rješavanje ovih nereda. Samo omotajte ljepilo s ljepljivom stranom prema gore oko valjka za farbanje ili toaletnog papira i koristite ga kao standardni valjak za dlačice. Zatim bacite iskorištenu traku kada nestanu čestice prašine.

image
GRANDBROTHERS/GETTY IMAGES

OTVORITE STAKLENKU

Prije nego što slučajno razbijete staklenku pokušavajući odvojiti poklopac - zgrabite smotuljak ljepljive trake. Kada ste na rubu napada zalogaja, malo je više frustrirajuće nego kada je poklopac prečvrst i brza poslastica postane izazov. Srećom, pametni ljudi diljem interneta (i mnogo prije) smislili su mnogo načina da razbiju tvrdoglave staklenke, a da slučajno ne razbiju staklo ili ostave ruku s gadnim osipom na cesti. Ne dopustite da vam zalijepljeni poklopac pokvari grickanje! Samoljepljiva traka daje svoju snagu stvaranju svojevrsne ručke za poklopac vaše staklenke. Zamotajte ljepljivu traku oko poklopca, ostavljajući oko dva inča s obje strane. Pritisnite ove ljepljive preklope zajedno kako biste napravili ručku. Držeći staklenku svojom nedominantnom rukom, upotrijebite svoju dominantnu da povucite ručku ljepljive trake i povucite poklopac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:03