SLAŽETE LI SE?

Jedna je fotografija pokrenula lavinu komentara: ‘Znam da ima puno hipohondara, ali ovo je najprljaviji predmet u kuhinji‘

 /SHUTTERSTOCK

Jedna je fotografija potaknula žestoku raspravu na forumu Reddit. Naime, korisnik BigBlueMountainStar uslikao je iskorištenu kuhinjsku spužvicu na radnom mjestu te objavio fotografiju upitavši se koliko je dugo tamo, za što se koristila, tko ju zadnji koristio te je li ikada dezinficirana. Upitao je i druge korisnike koliko bi se usudili koristiti ju.

Nanizalo se stotine komentara. Frikovi za čišćenje mahom su bili uvjereni kako je općenito riječ o najprljavijem predmetu u kuhinji. Tako je jedan užasnut korisnik napisao da nema nikakve šanse da bi ju koristio jer je "vidio ljude kako s njom peru svoje šalice, ali i ribaju podove".

image
/SHUTTERSTOCK

No, mišljenja su različita. Tako je bilo i onih koji su istaknuli kako spužvica može biti sasvim prikladna za čišćenje ukoliko se redovno održava.

"Znam da je Reddit pun hipohondara, ali ovo izgleda poprilično istrošeno. Onu u našem uredu redovito mijenjamo. No ipak, ne bih imao problema s njom ispirati posudu za ručak. Više bih se brinuo da nije učinkovita u uklanjanju tvrdokornih ostataka hrane jer je toliko istrošena, no sapun koji koristite uklonit će klice bez obzira na površinu za ribanje", napisao je jedan korisnik ovog foruma, prenosi Express.co.uk.

Neki su pisali kako postoje i načini čišćenja spužvice, iako je i kupnja nove sasvim pristojna i povoljna opcija.

"Prelijte ju vrućom vodom prije upotrebe i dobro istrljajte", savjetovao je drugi.

Neki su, pak, istaknuli kako će koristiti svoje spužvice doma, ali ne i "u divljini".

"Na poslu? Nikad ju ne bih koristio. Kod kuće koristim jednu isključivo za pranje posuđa. Imam posebnu krpu za čišćenje i brisanje prašine. A spužvice obavezno idu na prozorsku dasku da sunce ubije sve bakterije", pisalo je u jednom od komentara.

A što vi mislite?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:51