BIZARNO, ALI EFIKASNO

Godinama ga je mučila vlaga na staklima. Kad je u staru čarapu nasipao ovaj sastojak sve se promijenilo

 DARKO TOMAS/CROPIX
Korisnik Reddita otkrio je svoj neobični trik za brže sušenje interijera svog vozila tijekom zime

Ne bi li spriječili neželjene situacije ili pojave, ljudi će se svačega dosjetiti pa tako i najneobičnijih rješenja. A jedan od većih problema u hladnijim mjesecima je magla na vjetrobranskim staklima. Sama pomisao na ulazak u automobil u kojemu se s unutarnje strane prozora skuplja hladna tekućina izaziva nelagodu, a ovaj problem još je izraženiji ako niste "sretnik s garažom".

Jedan je korisnik Reddita tako pronašao odličan način za sprječavanje stvaranja vlage u automobilu, i to pomoću - pijeska za mačke! Da, proizvod koji se koristi za mačji nužnik pokazao se kao odlično rješenje za skupljanje vlage koja na vjetrobranskim staklima, koja može prouzročiti i berojne druge štete na automobili.

image

Jedna puna čarapa pijeska bit će dovoljna da skupi vlagu s vjetrobranskog stakla

/AAA

Osim samog pijeska, bit će vam potrebna i jedna stara čarapa. nakon što ju napunite pijeskom za mačji wc, jednostavno ju svežite i ostavite iznasd kontrolne ploče preko noći. Prizur koji ćete ujutro zateći mogao bi vas, tvrdi korisnik koji je ovo isprobao, itekako pozitivno iznenaditi.

- Odrastao sam uz oštre zime i unutarnji mraz je nešto što smatram najgorim. Pronašao sam ovaj način na koji mogu spriječirti zamagljivanje unutrašnjosti, ali i zamrzavanje - napisao je na podreditu Life Pro tips, na kojem se svakog dana mogu naći nova zanimljiva iskustva korisnika koja pomažu u svakodnevici.

Osim na kontrolnu ploču, čarapu napunjenu s pijeskom za mačke možete ostaviti i ispod sjedala, gdje će također odraditi "dobar posao". Važno je samo da ju ne stavljate negdje gdje može ometati vožnju, ali i da, ovisno o koičini vlage u automobilu, čarapu svakih nekoliko dana zamijenite novom, sa suhim pijeskom.

image

Zaleđeno vjetrobransko staklo (ilustracija)

/PROFIMEDIA

Osim ovog bizarnog, ali učinkovitog trika, korisnici Reddita naveli su još neke neobične radnje koje im pomažu u čišćenju prozora na vozilima. Među najčudnijima svakako je krumpir. Trljanje stakla svježe prerezanim krumpirom pomoći će na način da će škrob iz krumpira djelovati kao barijera između stakla i zraka te na taj način pomoći u sprečavanju zamagljivanja.

Iako ih još nismo isprobali, ove ćemo neobične savjete zapamtiti u narednim tjednima kad bi nam, zbog niskih temperatura, mogli biti od pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 11:49