jeste li znali?

Evo zašto ne biste trebali puštati vodu s podignutom WC daskom

 VOLODYMYR SHTUN/GETTY IMAGES

Stručnjak iz tvrtke Badeloft Bathrooms naglasio je da jedno puštanje vode s podignutom WC daskom može osloboditi tisuće mikrokapljica u zrak. Upozorio je da je u bolnicama još rizičnije.

- Ispiranje s podignutim poklopcem omogućuje štetnim česticama da se prenose zrakom i talože na površinama u kupaonici. To je posebno zabrinjavajuće u bolnicama, gdje širenje infekcija može imati ozbiljne posljedice - rekao je Steven Parker.

Još jedna stručnjakinja iz tvrtke Badeloft Bathrooms, Lisa Jones, rasvijetlila je dodatne kupaonske pogreške koje nesvjesno ugrožavaju naše zdravlje.

Posebno je upozorila na naizgled bezazlenu naviku korištenja istog ručnika više puta nakon tuširanja ili kupanja. Vlažni ručnici mogu postati "savršeno tlo za razmnožavanje bakterija i plijesni".

- Ručnik može skupiti više bakterija nego WC školjka! Obavezno promijenite ručnik svaka dva do tri dana i temeljito ga osušite nakon svake upotrebe - kaže Jones, a prenosi Hayat.

Također je savjetovala da u kupaonici ne držite kozmetiku i pribor za šminkanje jer se zbog vlage brzo kvare i apsorbiraju štetne bakterije. Ovo, kada se nanese na lice, može rezultirati infekcijama kože.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:55