VAŽNO JE ZAPAMTITI

Autorica popularne knjige za pomoć u kući: ‘Ovom namirnicom možete temeljito očistiti bocu iz koje pijete svaki dan!‘

 /SHUTTERSTOCK

Redovna konzumacija vode važna je stavka za zdravu dnevnu rutinu pa mnogi svakodnevno koriste istu bocu za vodu za piće. Ona danas dolazi u raznim oblicima i od raznih materijala, često od metala ili stakla obloženog gumom, a svima im je zajednično da, unatoč tome što je u njima voda, lako postanu mamac za prljavštinu i bakterije.

Laura de Barra autorica je knjige Gaff Goddess koja mnogim ženama pomaže u sitnim kućnim popravcima i smatraju ju vodećim priručnikom ove vrste za žensku populaciju, a nedavno se osvrnula upravo na bocu za vodu, budući da je riječ o predmetu koji se učestalo koristi.

Ona je sa svojim pratiteljima na TikToku podijelila neobičan trik za čišćenje boce, i to s namirnicom koju svi imamo u kući, a ako je suditi prema komentarima, trik je vrlo uspješan i mnogi će ga rado primjenjivati.

- Četke sa spužvastim dijelom na vrhu nisu moj izbor za čišćenje boce jer struganjem o stijenku s unutrašnje strane možete otpustiti mikroplastiku - objasnila je Laura. Zatim je otvorila vrećicu riže i dodala da je pronašla ovaj "eco friendy" način za temeljito čišćenje boce koji primjenjuje svakih nekoliko dana.

Kako bi riža imala najbolkji učinak u ovoj funkciji, nastavila je u svom videu Laura, potrebno je uzeti suhu rižu i staviti ju u hladnu vodu u samoj boci. Bit će dovoljno nekoliko desetaka zrna riže i malo deterdženta za ručno pranje suđa, a potom je bocu potrebno zatvoriti čepom i kružnim pokretima osigurati da riža udara o stijenke s unutarnje strane.

image

Potrebno je koristiti hladnu vodu, a što je boca prljavija, trebat će ju više okretati

TIKTOK

Ova je namirnica, tvrdi poznata autorica, dovoljno tvrda da pokupi sve nečistoće, a ujedno i dovoljno nježna da ne ostavi sitne ogrebotine i tragove na bocama.

- Što je boca prljavija, to biste trebali duže raditi ovo kako biste na kraju dobili lijepu i čistu bocu - rekla je u videu. Iako je većina pratitelja koji su isprobali trik, ustvrdila da je koristan, neki su rekli da ipak preferiraju "dobri stari ocat" jer ga je jednostavnije ukloniti iz boce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 06:16