OVO NAM JE TREBALO

‘Ako ispod perilice stavite ovaj predmet, više nikad neće skakati po kupaonici‘ tvrdi stručnjak

 SHUTTERSTOCK/

Poskakivanje perilice za rublje u kupaonici nešto je što se dogodilo mnogima. I pritom nitko nije bio rezigniran. Zvuk koji ova neželjena radnja proizvodi nije nimalo ugodan, a i uvijek se čini kao da će "eksplodirati".

Iako perilica ne može oprati rublje bez vibracija, upravo zbog programa centrifuge, jače poskakivanje i pomicanje u prostoru može značiti i nešto ne radi kako treba. Ako je mogućnost kvarova uklonjena, onda je prvo važno provjeriti stoli li perilica na ravnoj površini bez pomicanja nogica.

Portal Krstarica prenosi riječi Olega Dranitskog, direktora laboratorija za ispitivanje potrošačke elektronike Testbet, koji kaže da je dobro provjeriti i stanje transportnih vijaka koji se nalaze na stražnjoj strani. Ovisno o modelu, može ih biti tri ili pet, ali nakon što se perilica smjesti na predviđeno mjesto, potrebno ih je sve ukloniti.

Prema iskustvu njihova laboratorija, jačina vibracija posve ispravnih perilica može ovisiti i samo o modelu i dizajnu određenog primjerka i tu se onda ne može puno učiniti, ali savjetuju jedan neobičan trik.

Za smanjenje posljedica vibracija perilice, što u obliku poskakivanja, a što u obliku zvukova, možete ispod nje staviti običnu antistresnu podlogu za stopala. One su obično sačinjene od mekih i otpornih materijala koji, kako kaže Dranitski, smanjuju prijenos vibracija od centrifuge na pod, a time i količinu buke koju proizvode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 11:32