JESTE LI IH I VI NAPRAVILI?

5 najčešćih pogrešaka kod uređenja dnevnih soba

Imate li osjećaj da u vašem dnevnom boravku nešto nije kako treba, niste sigurni o čemu bi se točno moglo raditi?

Uređenje interijera izgleda tako jednostavno u fazi kada tražimo inspiraciju na internetu i u katalozima, zar ne? Međutim, kada se sami uhvatimo uređenja i trebamo donijeti neke smislene odluke, tada se može pretvoriti u pomalo zbunjujuću aktivnost. Ako imate osjećaj da bi vaš dnevni boravak mogao bolje i skladnije izgledati, možda ste u pravu. Možda ste napravili neku od najčešćih pogrešaka prilikom uređenja. Dobra vijest je ta što za svaku imamo rješenje.

U nastavku pročitajte kojih je to pet najčešćih pogrešaka prilikom uređenja.

1. Objesili ste slike previsoko

Kako uopće znati jeste li slike objesili previsoko ili prenisko? Ako vam se čini da vam zid izgleda prazno iako je slika na njemu, onda ste vjerojatno pogriješili prilikom stavljanja. Slike postavljajte u razini svojih očiju, a detaljne upute potražite ovdje.

2. Imate premali ili preveliki tepih

Ako vam se vaš mali interijer čini previše skučen, postoji mogućnost da ste odabrali preveliki tepih. Ako pak vaš veliki interijer izgleda pomalo prazno, onda se zasigurno uzeli tepih premalih dimenzija. Za dnevni boravak idealno je ako je tepih tolikih dimenzija da na njega stanu prednje noge kauča i fotelja. Ovdje potražite savjete kako pravilno odabrati tepih za dnevni boravak.

3. Police vam izgledaju neskladno

Što sve imate na policama? Možda izgledaju neskladno zbog previše stvari različitih boja, a možda zbog krivog pozicioniranja vertikalnih i horizontalnih elemenata. Maknite sve s polica i ponovno posložite, a prije toga se inspirirajte ovdje.

4. Na stoliću sakupljate bespotrebne stvari

Stolić je idealan za sakupljanje starih kataloga, časopisa, računa i reklama iz sandučića baš zato što vam se uvijek nađe u fokusu kada uđete u prostoriju. Osim toga, uz dekorativne elemente sigurno imate i nekoliko daljinskih upravljača, lakova za nokte, knjiga, olovaka, blokova... Ako steu ovom nabrajanju prepoznali stvari sa svog stolića, ovdje pogledajte kako ga urediti u nekoliko jednostavnih koraka.

4. Vašem dnevnom boravku nedostaje osobnosti

Kada uđete u svoj dnevni boravak osjećate li se opušteno i ugodno? Ili se osjećate kao da ste ušli u dnevni boravak koji nije vaš? To je česta situacija s novim dnevnim boravcima, a da bismo se riješili tog nelagodnog osjećaja potrebno je samo nekoliko detalja. Biljke, fotografije vama dragih ljudi, omiljene knjige i suveniri s putovanja su ono što će mu udahnuti vašu osobnost. Ovdje pronađite još fantastičnih ideja.

5. Niste dobro odabrali zavjese

Prekratke ili predugačke? Ovo zapravo najviše ovisi o veličini vašeg interijera i o vašem ukusu. Ovdje možete pogledati jeste li uspjeli odabrati zavjese idealne za vaš dnevni boravak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 16:50