DETALJI KOJE ĆE SVI PRIMJETITI

5 hit ideja za proljetni makeover dnevnog boravka

 

Kakvi su vam planovi za vikend? Predlažemo vam da odvojite jedno popodne za druženjem s kreativcem u sebi – vrijeme je za proljetni makeover dnevnog boravka.
Htjeli to priznati ili ne, svi volimo kada nam gosti zamijete i pohvale neki kutak našeg doma. Budući da se dobar dio druženja odvija u udobnosti naših dnevnih boravaka, pripremili smo vam nekoliko ideja koje će sigurno proći zamijećeno, a jednostavne su i povoljne za izradu.

1. Pomponi na dekama s kauča

Što bolje naglašava proljetno vrijeme od šarenih pompona? Uzmite nekoliko šarenih klupka vune i svoju zimsku deku s kauča pretvorite u proljetnu. Postupak izrade možete pronaću na blogu Paper&Stitch, a na vama je sada samo da odaberete boje.

2. Statement detalji na zidu

Nakon izrade pompona iz prethodne ideje će vam sigurno ostati viška vune. Za ovaj dekorativni statement detalj možete koristiti glinu ili običan tvrđi karton u boji. Nakon što odaberete vunu i boju kartona, potrebno je samo vrućim ljepilom spojiti ta dva elementa. Ako se ipak odlučite na rad s glinom, upute možete pronaći na blogu Fall for diy.

3. Nove slike na zidovima

Osvježite zid s novim slikama. Inicijali imena, proljetni detalji i razne ilustracije su trenutno hit. Na stranici DIY JOY možete pronaći besplatne primjere za printanje istih.

4. Novi-stari ukrasni jastučići

Prije nego što se odlučite na nove jastučiće, pokušajte ih osvježiti s malo tkanine. Zasigurno doma imate stare robe sa zanimljivim uzorcima, a žao vam je baciti. Za ovaj projekt potrebni su vam samo igla, konac i škare kojima ćete izrezati oblik koji želite zašiti na jastučić.

5. Vesele teglice za cvijeće

Svaka prostorija dodatno oživi s malo zelenila i šarenog cvijeća. Dodatno istaknite svoje zelene ljubimce na način da se poigrate s njihovim teglama. Za obične plastične teglice možete koristiti tempere ili akrilne boje kako biste ih prefarbali. Ostavite ih da se osuše, a zatim im nacrtajte oči i osmijeh. I to je to! Za dodatnu inspiraciju posjetite i Pinterest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 12:16