RADILA ‘NA CRNO‘

Sutkinja ‘Optužena je prodala čak dvije nekretnine kao nelicencirani agent i zato dobiva ovu kaznu‘

 -/WAVEBREAK/PROFIMEDIA/PROFIMEDIA

Žena iz Detroita osuđena je jer je prodavala nekretnine i vršila računovodstvene usluge na području savezne države Michigan bez potrebnih licenci za obavljanje ovih djelatnosti.

37-godišnja Krystal Davis je, naime, početkom godine, posredovala u prodaji čak dvije nekretnine kao nelicencirani agent za nekretnine, čime je prekršila državni kodeks ovog zanimanja, priopćio je ured državnog odvjetnika Michigana, a prenosi detroitnews.com.

- Postoji razlog zašto imamo zahtjeve za licenciranjem za agente za nekretnine, računovođe i druge profesionalne profesije izjavila je državna tužiteljica Michigana Dana Nessel u izjavi obrazloženja presude ovoj "poduzetnici" te dodala da ljudi trebaju vjerovati onima koje angažiraju da im prodaju kuću, pružaju usluge upravljanja imovinom ili upravljaju njihovim financijama.

Njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar za lokalnim medijima, a kako je za tužena još u veljači, poznato je da prije dva kada se pojavila na saslućanju optužbe nije opovrgnula, što michiganski sud interpretira kao priznanje krivice.

image
/SHUTTERSTOCK

Tužitelji su je optužili u veljači, a Davis se u lipnju izjasnio da ne osporava optužbe. U Michiganu, sudovi postupaju prema izjavama bez osporavanja isto kao i prema izjavama o krivnji. Suočila se tada s s kaznom do čak pet godina zatvora za računovodstvene usluge bez licence i po 90 dana za svaku prodaju nekretnine kao nelicencirani agent.

Ipak, u donošenju ovotjedne presude, Davis je prošla s osudom od dvije godine uvjetne kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. kolovoz 2024 07:55