Paolo Basso, najbolji sommelier za 2013., odabrao je 66 vinarija koje se ističu i kvalitetnom arhitekturom te dizajnom.
Odabir sorti grožđa, način proizvodnje i njegovanja vina te konačno okus i kvaliteta tog krajnjeg proizvoda obično su osnovni kriterij prema kojima se vrednuju vinarije. No, i njihova arhitektura i uređenje prostora u kojem se vino proizvodi, čuva i predstavlja posjetiteljima također može biti vrlo vrijedna stavka koja će pridonijeti statusu i imidžu vinskog podruma.
Tako se vinarija Kozlović, kao jedina iz Hrvatske, našla u uglednom društvu 66 svjetskih vinarija koje je Paolo Basso, najbolji sommelier na svijetu za 2013., uvrstio u prestižnu monografiju “Sommeliers heaven - The greatest wine cellars of the world”. Riječ je o trojezičnom luksuzno opremljenom izdanju čiji je cilj na više od 300 stranica pokazati posvećenost i ljubav koju odabrane vinarije i podrumi reflektiraju u svojoj arhitekturi i promišljanju svakog detalja. Monografija švicarske izdavačke kuće Braun Publishing na tržište je došla početkom 2016. godine, a dostupna je u svim većim knjižarskim kućama te preko Amazona i ostalih online trgovina za kupnju knjiga.
Više o uređenju vinarije Kozlović saznaj OVDJE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....