Puno klikova na web oglasnicima

U Njemačkoj, BiH, Sloveniji i Švicarskoj i dalje gledaju nekretnine na našem tržištu

 CROPIX
Cijene u ožujku nisu se osjetno promijenile u odnosu na veljaču iako je u nekim gradovima zabilježen mjesečni pad cijena kuća ili stanova

Unatoč uspavanom tržištu nekretnina, brojni posjetitelji oglasnika Crozilla.com i dalje tragaju za kućama, stanovima i zemljištima. Zbog trenutačne situacije, imaju dovoljno vremena za pretraživanje aktualne ponude.

Iako još uvijek nemaju mogućnost dolaska u Hrvatsku, brojni potencijalni kupci iz inozemstva, svjesni da ova situacija neće trajati zauvijek, pretražuju nekretnine na našem području, a tijekom ožujka su na Crozilla.com bili najbrojniji oni iz Njemačke, BiH, Slovenije i Švicarske.

Novogradnja

Kao i do sada, najveća je potražnja pregleda vladala za stanovima, a najtraženiji gradovi za njihovu kupnju tijekom ožujka bili su Zagreb - u kojem se “na veliko” tražila novogradnja, zatim Osijek, Pula, Split i Rijeka. Inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla.com zainteresirani za ponudu stanova, uglavnom oni iz Njemačke, BiH, Švicarske, Slovenije i Austrije, najviše su pretraživali stanove koji se prodaju u Zagrebu, u Vodicama, Puli, Crikvenici te na Krku i u Medulinu.

Osim za prodaju, pretraživali su se i stanovi za najam, gdje ponovno prednjače oni u Zagrebu, a velika je potražnja vladala i za stanovima u Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, ali i Samoboru. Stranci su u ožujku najviše pretraživali ponudu u Zagrebu, Splitu i Opatiji, a najčešće su to bili oni iz BiH, Njemačke, Srbije, Slovenije i Švicarske.

Iako još uvijek nemaju mogućnost dolaska u Hrvatsku, brojni potencijalni kupci iz inozemstva svjesni su da ova situacija neće trajati zauvijek

Zemljišta

Koronavirus nije mnogo utjecao na redoslijed na ljestvici potražnje najma, no zagrebački potres itekako je.

Iako su slabije tražene nego stanovi, velika potražnja vlada i za kućama, a u ožujku su se na oglasniku Crozilla.com najviše gledale u Zagrebu, Osijeku, Samoboru, Zadru, Rijeci i u Slavonskom Brodu. Potencijalni kupci iz inozemstva koji su u ožujku na oglasniku Crozilla.com pretraživali kuće, uglavnom su dolazili iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Švicarske. Njih su, pak, zanimale kuće na moru, a pritom su prva mjesta zauzimale one u Poreču, zatim Crikvenici, Krku, Vodicama, Zadru i Viru.

Ponuda građevinskih zemljišta najviše se pretraživala u Zagrebu, Zadru, Puli i Rijeci. U toj “kategoriji” najbrojniji stranci bili su oni iz Njemačke, Švicarske i Slovenije, a najviše ih je zanimala ponuda oglasa na području Kaštela, na području Istre, otoka Vira, te Zagreba.

Cijene nekretnina u ožujku nisu se osjetno promijenile u odnosu na veljaču, a iako je u nekim gradovima zabilježen mjesečni pad cijena kuća ili stanova, njihove su vrijednosti uglavnom još uvijek više no prošlogodišnje.

Foto: Goran Šebelić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 06:41