Život u mobilnim domovima

Tko kaže da život u malim kućicama ne može biti zabavan?

Život u malim, mobilnim kućama nije samo za mlade. Neki neustrašivi penzioneri posvetili su svoje dane u mirovini izgradnji malih kuća koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama, a koje im pritom olakšavaju svakodnevicu. Ono što ih sve zajedno povezuju je život u kućama na kotačima!

Prema statistici Tumbleweeds Houses, tvrtki koja je specijalizirana za izgradnju malih kuća u Americi, sve je više umirovljenika koji se žele preseliti u malene kuće kako bi živjeli ugodnije, funkcionalnije, ali i povoljnije.

Tako se na primjer, Bette Presley nedavno u svojoj 72. godini preselila u dom od svega 15,5 četvornih metara. Njena nova kuća ima sve potrebne sadržaje pa čak i solarne panele koji proizvode dodatnu električnu energiju. S njom živi i Dani, invalid u kolicima zbog čega je ispred ulaznih vrata napravljena široka rampa, dok je u unutrašnjosti postavljena i stolica koja je podiže do kreveta u potkrovlju.


Među umirovljenicima svakako ima i onih s izraženim avanturističkim duhom pa je tako umirovljena Adel, koja je veliki zaljubljenik u prirodu, vlasnica kućice na kotačima koja na terasi ima čak i jacuzzi.


Male kuće svakako su pogodne i za one koji u mirovini i dalje žele raditi. Tri simpatične bake u kućicama na kotače dostavljaju svoje poznate kobasice Sausage Nonnas na adresu naručitelja. Em što žive u stalnom pokretu, em fino i zarade!

Izvor: Inhabitat, sausagenonnas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 14:30