MALI STAN S VELIKIM IDEJAMA

MINIMALIZAM NA DJELU: Pametno uređena garsonijera od samo 20 kvadrata

Ovaj mali stan savršen je primjer kako urediti prostor s minimalno namještaja te pritom stvoriti spektakularan interijer

Stvaranje ugodnog mjesta za život u malom prostoru nikad nije jednostavan zadatak, pogotovo kada je riječ o malim stanovima s ograničenom kvadraturom i budžetom. Ipak, to ne znači da isto nije moguće. Vlasnik ovog malog stana iz današnje priče želio je renovaciju koja će njegov jednosoban stan pretvoriti u pravo mjesto za život. Dizajneri su u tome i uspjeli, a rezultat je udoban i elegantan interijer s pametnim rješenjima.

S obzirom na to da se radi o relativno malom stanu, dizajneri su se potrudili iskoristiti apsolutno svaki centimetar u prostoru. Osim popunjavanja svakog kutka namještajem i ostalim elementima, poslužili su se i multifunkcionalnim pohranama stvari kako bi dobili što više prostora, a pritom zadržali uredan i minimalistički dojam u domu.

S obzirom na to da u interijeru prevladava minimalizam, sve je bazirano na čistim linijama i ravnim površinama. Stan je 'oslobođen' svih nepotrebnih stvari i dekorativnih elemenata, vizualno je vrlo ugodan, harmoničan, prozračan, a također i vrlo jednostavan za održavanje. U ovom stanu prevladavaju neutralni tonovi uz tek poneki dodatak elemenata u jakim bojama kojima je cilj razbiti eventualnu sterilnost i/ili monotoniju u prostoru.

Foto: Tommaso Giunchi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 03:19