u mjestu Basina na otoku Hvaru

Mali dragulj među hrvatskim kućama

Šarmantna i lijepa kuća u mjestu Basina na otoku Hvaru

NAZIV: Villa Thalassa
LOKACIJA: mjesto Basina, otok Hvar
KONTAKT: www. villashvar.com
FOTO: Vedran Rafael Janić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kada se sljube shabby chic, boemski stil i suvremenost, teško je ostati ravnodušan. Savršeno mjesto za savršen odmor pronašli smo u najslikovitijem zaljevu otoka Hvara.

Villa Thalassa je mali drgulj među hvarskim vilama, istovremeno šarmantna i luksuzna. Ističe se svojom božanstvenom pozicijom, ali i nevjerojatnim stilom uređenja interijera. Uz to, priroda koja je okružuje jednostavno je božanstvena i ne ostavlja nikoga ravnodušnim.





Vila je sagrađena još 2000 godine, cijelo imanje prostire se na više od 2500 četvornih metara, a sama kuća pokriva oko 210 četvornih metara. No prvo ćemo se osvrnuti na samu lokaciju ove divne rezidencije. Villa Thalassa smještena je u Basini, malom i tihom mjestu na sjeveroistočnoj strani, u srcu otoka Hvara. Pitoreskno je to mjesto u blizini Vrboske, u najljepšem i najslikovitijem zaljevu otoka Hvara.Okruženo je gustom borovom šumom, poljima maslina, vinove loze i lavande, čistim morem boga- tim brojnim vrstama školjaka i riba, vrlo primamljivim ljubiteljima ronjenja. Za Basinu, svi koji su barem jednom bili u njoj kažu da je riječ o području blagoslovljenom bogatim zelenilom i kristalno čistim morem, bez velikih turističkih gužvi… Ukratko, savršeno mjesto za savršen odmor.




A jednostavno je savršena i Villa Thalassa, koja ne samo da se nalazi na imanju koje se proteže tik uz more već ima i malo stubište koje vodi izravno u more. Može li bolje?

Osim toga, pogled koji se pruža iz ove vile, kažu, razbija i najteža srca. Ona je okružena zelenim mediteranskim raslinjem s nekoliko jednako atraktivnih ljetnikovaca u blizini.



Ono što prvo primjetite kad dođete u ovu vilu je genijalan vrt koji okružuje cijelu kuću i širi se sve do mora. Nakon ulaska u kuću, odmah se nađete na tzv. gornjem odmorištu; otamo možete ići lijevo ili desno, a ispred vas se nalazi prostrani dnevni boravak sa zidom koji je potpuno obložen staklom i pruža nevjerojatan pogled na obližnju netaknutu prirodu.





No vratimo se gornjem odmorištu. U ovom dijelu kuće na desnoj se strani nalazi mala ostava. Tu je i ulaz u prvu spavaću sobu s bračnim krevetom i kupaonicom te terasom koja vodi do glavne terase. Kuća ima i drugu spavaću sobu u kojoj je bračni krevet i pripadajuća en-suite kupaonica te mala terasa koja se spušta na veću terasu. I treća spavaća soba ima izlaz na malu terasu s pogledom na more.





Srce kuće ipak je prostrani dnevni boravak i blagovaonica koja se sastoji od velikog stola za blagovanje osam osoba, dvije sofe koje mogu poslužiti i kao dodatni ležajevi, dvije ratan stolice i roštilja. Boravak ima potpuno ostakljen zid s pogledom na more, što daje prostoru osjećaj osvjetljenja i udobnosti pa gosti kažu da imaju osjećaj kao da borave na otvorenome. Desno od boravka i blagovaonice je kuhinja odvojena zidom.







Tu je vinski hladnjak u krajnjem desnom uglu kuhinje. Na cijelom imanju i u vili dominiraju prirodni materijali, drvo i kamen. Interijer je fuzija shabby chic, boem i suvremenog stila. Vlasnici su kozmopoliti s istančanim ukusom za kvalitetne tkanine i tople detalje. Kuhinja, pak, vodi na prostranu terasu sa stolom za šest ili više osoba i suncobranom. Dvije fotelje i stol nalaze se u natkrivenom dijelu terase. Svi gosti kuće imaju na raspolaganju i brod koji pripada vili, a koji ih može dovest do obližnjeg otoka Brača.

Foto: Romulić & Stojčić, Vedran Rafael Janić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:37