HOTEL S PET ZVJEZDICA

Luksuzni boutique hotel Le Premier u Zagrebu

U samom centru grada u secesijskoj palači smjestio se zagrebački boutique hotel Le Premier u kojem hranu i slastice priprema chef Stefano Cosattini nositelj dviju Michelinovih zvjezdica

Zagreb je bogatiji za novi, luksuzni boutique hotel Le Premier smješten u uređenim prostorima zaštićene, secesijske palače. Hotel Le Premier smješten je u Ulici kralja Držislava, a pri uređenju prostora vlasnici, arhitekti i dizajneri pratili su arhitektonski stil same zgrade koja je, kao djelo poznatog hrvatskog arhitekta Lava Kalde, nastala 1923. godine.

Le Premier ima 62 pametne sobe i jedan predsjednički apartman, a u hotelu su pazili na prostranost pa je apartman veličine 250, a sobe između 25 i 37 četvornih metara. Gostima u Le Premieru na raspolaganju će biti pet tipova soba - Queen superior, King Superior, King Deluxe, King Superior Suite te King Deluxe Suite.

- Angažirali smo majstora parfema Lorenza Dante Ferra da za Le Premier dizajnira vlastiti parfem koji je dio hotelske kozmetike. Da bi ga izradio, Ferro je tražio sve informacije u Zagrebu, od vrsta drveća do mikrolokacije hotela jer je ideja bila da miris prati hotelsku priču - kaže direktor hrane i pića i executive chef de cuisine Stefano Cosattini koji je s voditeljicom projekta Natašom Ostojić od samog početka radio na uređenju hotela.

Cosattini je nositelj dviju Michelinovih zvjezdica pa je posebno ponosan na hotelsku kuhinju, kao i zasebnu slastičarnicu.

U njoj nastaju ručno rađene slastice i tjestenina, a prevladavat će kuhinja uglavnom mediteranskog tipa, uz primjesu raznih drugih nacionalnih kuhinja u kojima je Cosattini godinama skupljao kulinarsko iskustvo.

Od dodatnih sadržaja gostima će na raspolaganju biti lounge i cigar bar Humidor te spa centar.

Više na www.lepremier.hr.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:45