Interijeri u kojima dominira cigleni zid

Pet modernih i inspirativno uređenih domova

Dok neke ogoljeni cigleni zid u interijeru podsjeća samo na talijanske bistroe/restorane, mnogo je načina kako taj klasični detalj možete uklopiti u suvremeni prostor. Pet domova koje vam predstavljmo, uređeno je u različitim stilovima – od industrijskog do elegantnog, no svima je zajednički ugođaj koji takav zid ostvaruje svojom teksturom.

Prvi interijer nalazi se u Pragu i uredila ga je dizajnerica Angelina Aleksejeva. U ovom interijeru nekoliko je ciglenih zidova koji su svojom teksturom savršen kontrast modernim komadima namještaja ravnih linija. Mekoća prirodnih materijala stvorila je izuzetno ugodnu atmosferu u ovom domu u kojemu, osim ciglenih zidova, dominiraju i velike staklene stijene s metalnim okvirima.

Drugi interijer uredio je dizajner Howard Chu koji se poslužio trikom koji ostavlja još jači dojam od same cigle. Naime, ovdje je zid samo napola ogoljen, dok je ostatak obojen tamnosivo. Izuzetno jak efekt postignut je i u radnoj sobi gdje je na ogoljeni zid naslonjena polica za knjige u industrijskom stilu.

Treći interijer djelo je dizajnerice Elene Arsenteve i u njemu se također kombinira drvo s betonom, ciglom i neutralnim bojama. Dizajner i arhitekt Vladimir Bolotkin u četvrtom je interijeru unio detalje crvene i žute u industrijski ambijent koji je prepun zanimljivih rješenja, poput polica za knjige koje su ujedno stalak za TV i pregrada u interijeru, a pričvršćene su za pod i strop.

U petom interijeru se cigleni zid nalazi samo u dnevnoj sobi, no ovdje su cigle dodatno obrađene te je tako površinom zid izjednačen s ostalim zidovima u prostoru. Inspirirajte se i uživajte u razgledavanju naše galerije.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 10:42