Iggy apartman

Igrajna Vargek

Za mene je oduvijek pojam ljeta bio miris lavande, mirte, borovine, soli, šum mora i lagani povjetarac – govori nam Igrajna Vargek, svestrana kreativka i simpatična vlasnica šarmantnog Iggy concept storea u zagrebačkoj Varšavskoj ulici, inače nezaobilazne destinacije za sve koji vole urbane komade odjeće te ostale otkačene stvari koje osim Igrajne potpisuju i brojni drugi domaći dizajneri. Iako smo i sami veliki fanovi Iggy concept storea, ovaj put ta priča nije bila povod razgovoru s Igrajnom, već nešto potpuno drugačije, ali jednako lijepo. Naime, mlada poduzetnica je nedavno dovršila uređenje apartmana u Tribunju u čiji smo se maštovit interijer zaljubili na prvi pogled.

– Tribunj je malo ribarsko selo koje ima posebnu energiju. To je mjesto u kojem vas priroda i tišina odmah zavedu i obuzmu toliko jako da poželite tamo ostati zauvijek. Uz to, od Zagreba ga dijeli samo tri sata vožnje. Nema trajekta, nema kompliciranja. Zbog svega toga Tribunj mi je od prvog ljeta provedenog u njemu prirastao srcu i stvarno sam željela baš tu napraviti oazu po svom guštu – priča Igrajna Vargek koja je nedavno svoj san i ostvarila. Osmislila je, uredila i opremila Iggy apartman koji sada iznajmljuje.

Uređenje 59 četvornih metara velikog apartmana koji uz to ima dvije terase (svaka po 25 četvornih metara) krenulo je od poda. – Stavili smo crno-bijele pločice s kojima smo mama i ja oduvijek pomalo opsjednute. Inače, moram napomenuti kako mi je mama bila velika podrška i savjetnik tijekom cijelog procesa uređivanja. Nakon pločica, sve se nekako kretalo samo od sebe.

Drugim riječima, one su bile baza, a sve što je kasnije došlo se nadograđivalo na njih. Ne mogu reći da smo imale jasnu viziju kakav finalni rezultat želimo ili da u apartmanu prevladava neki stil jer se u njemu može naći zbilja svašta; vintage komadi, lusteri ukrašeni svilenim cvijećem, replike antičkih vaza i stupova, potpuno nova kuhinja koju smo sami napravili, retro frižider, neobične Lamperaj lampe, kućanski aparati i metalne pločice iz Londona te puno detalja hrvatskih umjetnika koje smo otkrili zahvaljujući Iggy dućanu – otkriva Igrajna i dodaje kako je svaki detalj u ovom apartmanu kupljen ili rađen s puno ljubavi, a zato je i samo uređenje trajalo duže od dvije godine.

– Nismo se htjeli žuriti i na brzinu urediti apartman, da bude ‘tek toliko’. Željeli smo biti apsolutno zadovoljni svakim detaljom. Sretna sam kada vidim kako prostor djeluje na ljude. Svi koji uđu odmah su nekako sretniji i odmah u njemu pronađu svoju omiljenu prostoriju. Nekima je to romantična bijela spavaća soba s drvenim srcem s potpisom brenda Daska&letva, netko odmah legne u viseću ljuljačku na terasi koja je i meni omiljena jer me podsjeća na pramac broda. Pod nogama tikovina, povjetarac i predivan pogled na more i Kornate, ma genijalno. Drugi se, pak, vole zavaliti u vanjski jacuzzi s čašom vina, vrsni kuhari vole našu kuhinju jer ima ogromnu radnu površinu i vrhunske moderne aparate, a moja prijateljica je recimo oduševljena kupaonicom i tušem ‘za 3 osobe’ – nabraja Igrajna i napominje kako će se Iggy apartman sigurno svidjeti svim ljudima koji vole nešto drugačije, nešto posebno, pravim hedonistima koji vole život i umjetnost.

– Preko dana će možda iznajmiti barku do Kornata, popodne drijemati na terasi ili čitati knjigu, a navečer uvijek mogu skoknuti do Vodica, koje su udaljene samo 2 km i isplesati se u nekom klubu do jutra. Zbog svega toga nemamo određenu vrstu klijentele na koju ciljamo, jer je Iggy apartman stvoren da svima udovolji i zasad mu u tome uspijeva – kaže Igrajna koja je cijelu sebe unijela u osmišljavanje ovog apartmana i to se u njemu jako osjeti.

– Poslu sam dala cijelo svoje srce i mislim da se ljudima iz tog razloga sviđa sve što napravim, bio to Iggy concept store u Zagrebu, moja mini odjevna linija ili Iggy apartman. Smatram da se pozitivna i dobra energija prenosi kroz to što radim i da je to moja formula uspjeha. Naravno, sve sam to naslijedila od majke, koja je moj vjetar u leđa i idejni začetnik Iggy apartmana – otkriva Igrajna.

U budućnosti ova pozitivna mlada dama od Iggy apartmana očekuje da bude samo prvi u nizu mnogih isto tako lijepih apartmana.

– Ljudi u Hrvatskoj su željni drugačije i otkačenije ponude od one koja se većinom nudi na Jadranu. Iz istog smo razloga odmah dobili 4 zvjezdice što je rijetkost za apartmane na Jadranu – zaključuje Igrajna Vargek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:22