Hotel s pogledom od milijun dolara

Dobrodošli u jedan od naših najelitnijih hotela

Hotel s pogledom vrijednim milijun dolara
Profil
Naziv:
Lošinj Hotels & Villas
Projekt:
arh. Z. Bregovac; preuređ
Kontakt:
051 66 11 01; www. losinj-hotels.com

Još prije 50 godina kreirao ga je cijenjeni hrvatski arhitekat Zdravko Bregovac, a projekt njegove renovacije ove je godine preuzeo tim vrhunskih stručnjaka, od Andrije Rusana i Deana Skire do Nataše Tiška Vrsalović. Pogledajte rezultat.

U sjeni mirisnih alepskih borova, tik do kristalno čistog, modrog mora, davne 1966. godine otvoren je jedan od najljepših hotela na Jadranu – lošinjski hotel Bellevue. Projekt je potpisao jedan od najcjenjenijih hrvatskih arhitekata, predvodnik pokreta Exat-51, Zdravko Bregovac. Hotel je odisao jednostavnošću, u svom atriju koketirao je s mirisnom lokalnom prirodom i nudio izvanrednu udobnost. A onda je nedavno došlo vrijeme za transformaciju. Projekt osmišljavanja novog izgleda poznatog hotela preuzeo je tim također slavnog domaćeg arhitekta Andrije Rusana čiji je konačni cilj bio samo jedan – napraviti od Bellevuea prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica i jedan od najelitnijih hotela u zemlji. Kako bi se postigao taj zahtjevan cilj, i to u samo sedam mjeseci, okupljen je provjereni tim vrhunskih stručnjaka pa su tako uz Andriju Rusana u preobrazbi hotela sudjelovali i arhitektice Jasminka Rusan i Nikolina Mikuličić iz studija Rusan Arhitektura te Tihomir Knezić iz tvrtke Urbing.

Amira Čaušević sa svojim timom iz tvrtke Arta-Projektiranja uredila je prostore soba i suiteva, Dean Skira iz tvrtka Lumenart i Skira napravio je izvrstan posao za rasvjetu, Nataša Tiška Vrsalović iz tvrtke Dionaea osmislila je atrij hotela Bellevue koji izgleda kao rajski vrt, a Bojan Matoš te Luka i Pavao Kuharić iz agencije Kuharić Matoš zaslužni su za cjelokupni vizualni identitet hotela. – U trenutku kad su udaljeni samo nekoliko koraka od hotela, goste dočekuje ulaz s natkrivenom skulpturalnom formom koju sa svake strane nose stupovi i stupići u obliku stabala s krošnjom, a impresivno je i to što se od samog ulaza u hotel pruža odličan pogled na more.

Nakon toga se ulazi u travnati dnevni boravak koji je podijeljen na dva dijela i iz kojeg se račvaju brojni putevi. Rasvjetna tijela, stolci, sofe, stolovi i ostali namještaj raznovrsni su, bogati i luksuzni pažljivo birani predmeti koji privlače pogled svojim dizajnom. Zidne obloge od kamena i drveta su posebno dojmljive. Pregradne stijene, čitave od prozirnog oniksa, daju prostoru dimenziju duhovnosti. Srce hotela čini atrij koji je stvorio još kreator prvog Bellevuea, arhitekt Bregovac, i njegova ideja atrija je sačuvana i dodatno dograđena tako da je stvoren passage čije je bočne strane moguće otvoriti i čime on čini poveznicu, a ne razdjelnicu zelenog atrija – opisuju vodeći ljudi hotela i dodaju kako je gostima na raspolaganju 206 smještajnih jedinica, 185 soba i 21 suit, među kojima su predsjednički apartman od 185 četvornih metara s terasom od 119 kvadrata, te suitovi od 113 do 46 četvornih metara.

– Svaki od njih ima pogled od milijun dolara, neovisno o tome je li riječ o pogledu na uvalu Čikat ili na vrtno uređenje. Uz to, gostima je na raspolaganju vrhunska SPA klinika podijeljena u četiri tematske zone koje uključuju uživanje u bazenima, relax zoni, prostoru rezerviranom za tretmane lica i tijela te fi tness ijoga studiju i predivnom SPA vrtu. Za posebno gourmet iskustvo, pak, pobrinut će se chefovi u četiri konceptualno različita restorana u kojima se pripremaju delicije isključivo od tradicionalnih namirnica – nabrajaju iz hotela. Hotel ima i prostor za poslovne sastanke te konferencije. Riječ je o modernim i tehnološki suvremenim dvoranama, od kojih najveća ima 360 sjedećih mjesta.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:43