Cool mjesto: Polyglotte Institute

Vodimo vas u najmoderniju školu stranih jezika u Hrvatskoj!
Profil
Ime:
Polyglotte Institute
Lokacija:
Mihanovićeva 40, Zagreb
Uređenje:
arhitektica Marita Bonačić
Kontakt:
www.polyglotte -institute.eu

Priča o školi stranih jezika Polyglotte Institute, koja se nedavno otvorila u centru Zagreba, zapravo je prije svega priča o dugogodišnjem prijateljstvu. Mladen, Mia, Kristijan, Loreta, Ana-Marija, Blanka i Barbara i dvije Maje znaju se već dugo, a ideja o osnivanju škole stranih jezika došla im je spontano. – Posložili smo se u samo nekoliko mjeseci. Tako Mladen, Mia i Kristijan brinu da administrativni dio funkcionira besprijekorno, Loreta i Ana-Marija pokrivaju vizualni dio brendinga, interijera i društvenih mreža, dvije Maje vode brigu o najnovijim metodičkim priručnicima i dozvolama potrebnima za rad, Blanka vodi metodičke radionice za profesore i suradnike, a Barbara piše projekte u kojima želi iskoristiti sav potencijal škole u širenju – sa smiješkom objašnjavaju prijatelji i kolege koji su svoj Polyglotte Institute koncipirali nešto drukčije od postojećih škola na tržištu.

Na prvome mjestu je suvremena metodika jezika s aktualnim materijalima i inovativnom tehnologijom koja služi kako bi učenje jezika bilo što brže i zanimljivije. Ono po čemu su također posebni jest mogućnost pohađanja nastave u grupama koje rade online. Nas je, logično, ipak najviše oduševio interijer ove škole stranih jezika. Za uređenje angažirana je arhitektica i dizajnerica interijera Marita Bonačić. – Projekt novog interijera škole stranih jezika Polyglotte Institute jest nova vizija moderne škole koja je istodobno i ‘izvanškolska’ aktivnost.

Opušteno i zabavno mjesto druženja orijentirano na komunikaciju – bit učenja stranih jezika. Željeli smo postići hibrid između škole/osobnog radnog kutka/radnog stola. A sve je trebalo biti dovoljno homey da silno želite doći u goste motivirani za radni ‘dejt’. Korišteni učenički stolci su oblikovno fuzija blagovaoničkih i školskih, a u skicama je sve do zadnjeg trenutka bilo i dorađenih stolaca iz jedne naše tvornice školskog namještaja. Pojavljuju se i pomoćni drveni stolci bez naslona, koji mogu popunjavati mjesta za sjedenje ako su grupe veće od očekivanog ili služe kao dodatni stolići/police predavačima.

Radne lampe projektirane su u različite formacije stropne i zidne rasvjete ili spajane u jedinstveno rasvjetno tijelo rađeno po uzoru na Dear Ingo – Moooiev klasik među lusterima. Regularne radne lampe, ali sad mat crne i razgranate nose estetiku prostora koja je u tim stropnim trenucima između apstrakcije i funkcionalnosti – objašnjava Marita Bonačić i dodaje kako su sve prostorije kodirane jezicima i pripadajućim glavnim gradovima te se u njima pojavljuju ilustracije karakterističnih scena pojedine kulture ili lokaliteta.

Osim četiri učionice i recepcije, školski WC je karakteristično pošaran – u osnovnoj verziji sa svima koji su sudjelovali u projektu, a svakodnevno dodatno s polaznicima koji daju mašti na volju. Umjesto klasičnih keramičkih pločica, svi zidovi prekriveni su petrolej plavom blackboard bojom. U privatnom dijelu škole skrivena je profesorska soba koja se razlikuje oblogama i tipom namještaja – betonski žuti pod i visoke sjedalice.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:45